Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Barcelonu opustila dlouholetá opora. Rakitič míří zpět do Sevilly a stane se spoluhráčem Vaclíka

Po šesti letech se vrací do dobře známého prostředí. Chorvatský záložník Ivan Rakitič opustil Barcelonu a přestoupil do Sevilly, odkud právě do katalánského velkoklubu přišel. Dvaatřicetiletý fotbalista se staronovým zaměstnavatelem podepsal čtyřletou smlouvu a stane se spoluhráčem brankáře Tomáše Vaclíka.

Ivan Rakitič
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Xavi Bonilla

Rakitič v Seville působil v letech 2011 až 2014 a vyhrál s ní Evropskou ligu. Poté přestoupil za 18 milionů eur do Barcelony, kde získal 13 trofejí včetně čtyř španělských titulů a triumfu v Lize mistrů z roku 2015.

"Barca" podle svého webu za Rakitiče dostane od andaluského klubu, kde hraje i český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, 1,5 milionu eur. Dalších devět milionů eur tvoří bonusy.

Chorvatský vicemistr světa z roku 2018 měl na Camp Nou ještě rok platný kontrakt, ale podle médií už s ním nepočítal nový barcelonský trenér Ronald Koeman. V Seville prý Rakitič přistoupil na výrazné snížení platu.

Nizozemský nástupce kouče Quiqueho Setiéna, jenž byl odvolán po ostudném debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů a sezoně bez trofeje, plánuje velkou obměnu mužstva. Na odchodu jsou ještě útočník Luis Suárez, záložník Arturo Vidal nebo stoper Samuel Umtiti.

Hvězdný kapitán a historicky nejlepší střelec katalánského klubu Lionel Messi šokoval vedení Barcelony žádostí o předčasné ukončení smlouvy. Argentinský kanonýr se nedostavil na lékařskou prohlídku ani na začátek přípravy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články