Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Klopp: Hrál jen jeden tým, ale sudí nabyl dojmu, že by měl makat víc

Přestože měli Merseyside derby víceméně ve své režii, nezískali z něj fotbalisté Liverpoolu tři body. Everton přestříleli 23:3, míč drželi v 79 procentech utkání, ale k vítězství to nestačilo. Na třináctý ligový zásah Mohameda Salaha totiž čtvrt hodiny před koncem odpověděl Wayne Rooney z pokutového kopu. Rozhodčí Craig Pawson jej nařídil po zákroku Dejana Lovrena na Dominica Calverta-Lewina. Domácí trenér Jürgen Klopp s jeho verdiktem nesouhlasil.

Jürgen Klopp
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

"Nemyslím si, že to byla penalta. Nicméně to musíme přijmout. Pokud si myslíte, že byla, pak všechny další souboje ve středu pole mezi (Ashleym, pozn. autora) Williamsem a Domem (Dominicem) Solankem měly vyústit v přímý kop," prohlásil německý kouč.

V emotivním rozhovoru také uvedl, že za ostrý faul na Jordana Hendersona měl v prvním poločase dostat červenou kartu záložník hostí Gylfi Sigurdsson. "Tak strašný zákrok se stal v každém derby od doby, co jsem tady," pokračoval Klopp.

Moment ze 76. minuty, po kterém Pawson ukázal na "bílý bod", nepovažoval v žádném případě za faul. "Podle mě udělal Calvert-Lewin v posledním okamžiku krok a vstoupil do cesty Lovrenovi, ten ho však neudeřil. Byl to stejný kontakt, jako šedesátkrát nebo sedmdesátkrát uvnitř pole," konstatoval bývalý lodivod Mohuče a Dortmundu.

"Hrál jen jeden tým, ale sudí nabyl dojmu, že by měl makat ještě víc. Řekl jsem mu, že jeho rozhodnutí nechápu. Jeden tým se přes 95 minut snažil udělat vše pro výhru, soupeř snad ani nebyl v našem vápně. Nejsem si jist, zda vystřelil na bránu, krom penalty. Pokud jim rozhodčí takhle otevře dveře, tak to podle mě není správně," kritizoval Pawsona.

Své svěřence ale za přístup k derby pochválil. "Dělali jsme, co jsme mohli, abychom zvítězili. Přístup kluků byl vynikající, naprosto dokonalý. Byli připraveni na všechno. Hráli jsme proti velmi hluboko bránícímu mužstvu. Je obtížné více skórovat, zvlášť když soupeř nezmění svůj styl, ani když prohrává 0:1," řekl Klopp, který překvapil sestavou.

Wayne Rooney slaví se spoluhráči gól proti Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Jen na lavičce zůstali Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Emre Can nebo Georginio Wijnaldum. V útoku dostal příležitost Solanke, jenž zatím čeká na první zásah v sezoně. "Řekl jsem to už i klukům, že můžeme jakkoli rotovat, když vítězíme, ale pokud prohrajeme, jsem za to zodpovědný já. Nemám s tím problém," upozornil.

"Chlapci, kteří šli na hřiště, byli čerství a odvedli skvělý výkon. Pracovali jsme tvrdě, derby je vždy tvrdý boj. Musíte být připraveni na každou výzvu a to jsme byli. Zkusili jsme všechno. Mohli jsme vícekrát skórovat, měli jsme jednoznačné šance i pološance, ale nevyužili jsme je," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články