Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nevytěžit nic po takovém výkonu je frustrující, zoufal si Wenger

Kvůli nepovedenému startu očekávaného šlágru 15. kola Premier League s Manchesterem United (1:3) přišel Arsenal podle kouče Arséna Wengera o šanci na prodloužení domácí vítězné série. Před vlastními příznivci totiž opanoval předchozích dvanáct ligových duelů. Přemožitele našel po deseti měsících. 

Zklamaný Arséne Wenger během utkání s Manchesterem United
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

United šli do vedení už ve čtvrté minutě, když stoper Koscielny nahrál pouze Antoniu Valenciovi, který si narazil míč s Pogbou a následně zamířil mezi nohy Petra Čecha. O sedm minut později navíc vedli svěřenci Josého Mourinha už o dvě branky poté, co Mustafi zbytečně ztratil míč a pohlednou kombinaci přesně zakončil Jesse Lingard.

"Nezačali jsme v defenzivě dobře. Prohrávat 0:2 tak brzy bylo velkou ranou pro psychiku, zvlášť na domácím hřišti," řekl Wenger, jenž v přímé konfrontaci s portugalským rivalem zvítězil pouze ve dvou z 19 utkání. "Hráli jsme dobře. Nevytěžit nic po takovém výkonu je frustrující. Přístup hráčů byl bezvadný až do závěrečného hvizdu. Nemůžete však udělat takové chyby jako my na začátku," litoval osmašedesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United dobyl Emirates Stadium

Arsenal po špatném úvodu protivníka zatlačil a statisticky očekávaný souboj ovládl. Na střely vyhrál 33:8, přímo na branku zamířil v 15 případech. Míč držel po tři čtvrtě hracího času, k dispozici měl také 12 rohových kopů. Z tlaku přesto vytěžil jediný gól Alexandra Lacazetteho z 49. minuty, na který nicméně o čtvrt hodiny později zareagoval druhou trefou Lingard.

"Když v takovém zápase třiatřicetkrát vystřelíte, svědčí to o tom, že jsme měli naprostou převahu. Jsem naštvaný a zklamaný, že se to neprojevilo na výsledku," řekl francouzský trenér, jenž ocenil výkon gólmana soupeře Davida de Gey. "Byl jasně nejlepším hráčem utkání," dodal.

Podle Čecha rozhodla o porážce také mizerná efektivita v zakončení. "I když jsme soupeře sevřeli a vytvořili si obrovský tlak i šance, bylo to bohužel bez efektu. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. My jsme kromě jednoho gólu žádný další nepřidali, zatímco Manchesteru vyšel brejk, ve kterém potvrdil tři body," uvedl český brankář.

V případě vítězství mohl Arsenal zůstat na čtvrtém místě a na druhé United ztrácet jediný bod. Takhle manko narostlo na sedm bodů a londýnský celek se propadl na pátou příčku, když jej po výhře 5:1 v Brightonu přeskočil Liverpool. Na vedoucí Manchester City ztrácí Arsenal dokonce 12 bodů, "Citizens" mají navíc večerní duel s West Hamem k dobru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články