Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Klopp: Ani jsem nevěděl o kolik bodů vedeme, myslím spíš na nabitý program

Liverpool dokázal gólem v závěru zvítězit na půdě sedmého Wolverhamptonu, a tak disponuje luxusním 16bodovým náskokem na druhé City. O výhře hostů rozhodl v závěru Roberto Firmino, jemuž míč prostrčil Jordan Henderson, jenž se postaral i o první gól v zápase. Dle středního záložníka se jeho tým ale musí zlepšit v proměňování šancí, jinak by mohl zbytečně ztrácet. Naopak trenér Jürgen Klopp zůstává v klidu a vrásku mu dělá spíše náročný program, kvůli němuž mohou jeho opory přijít ke zranění.

Jürgen Klopp slaví výhru na Wolverhamptonu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Hart Rusell

"Věděli jsme, že to tady bude náročné. Wolverhampton je dobrý tým, který vás nutí makat. Měli jsme šance, abychom zápas rozhodli už dřív. O tom už mluvím pár týdnů, musíme se v tom zlepšit," řekl pro BT Sport Henderson.

Devětadvacetiletý kapitán Liverpoolu otevřel hlavou skóre v osmé minutě. Po změně stran vyrovnal Raúl Jiménez. "Reds" pomalu směřovali k teprve druhé bodové ztrátě v ligové sezoně, ale v 84. minutě rozhodl po Hendersonově přihrávce Roberto Firmino. "Znovu jsme předvedli psychickou odolnost. Nepřestali jsme dřít a šli si za vítězným gólem," uvedl Henderson.

Obrovský náskok před obhájcem titulu Manchesterem City nebere trenér Jürgen Klopp na vědomí. "Kdy na nás byl větší tlak? V této, nebo v minulé sezoně? Nepřemýšlím o tom, dokonce jsem se někoho musel zeptat, o kolik bodů vedeme, vážně. Kvůli nadcházejícímu počtu zápasů jsem na to zapomněl. Čekají nás tři utkání v sedmi dnech, to je dost," řekl na tiskové konferenci německý kouč.

Japonec Minamino nová posila

Po utkání ho nejvíce trápilo Maného zranění. Nejlepší africký fotbalista za minulý rok musel vystřídat ve 33. minutě. "Je to svalové zranění, cítil něco v zadní části stehna. Zatím nevíme přesně, o co jde. Musíme počkat. Je to jediná věc, která mě dostává pod tlak," prohlásil Klopp.

Minamino při svém debutu proti Wolves
zdroj: ČTK/AP autor: Viera Rur

Sedmadvacetiletého Senegalce nahradila prosincová posila ze Salcburku Japonec Takumi Minamino, jenž si v Premier League odbyl debut. "Trénuje s námi dva nebo tři týdny. Bylo to pro něj náročné. Na to, že to byla jeho premiéra v anglické lize, hrál mimořádně dobře. S mužstvem je naprosto sžitý," konstatoval Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články