Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liverpool ve šlágru skolil United a dál uniká. Leicester padl, Manchester City remizoval

Náskok vedoucího Liverpoolu se po 23. kole anglické ligy opět navýšil. "Reds" ve šlágru porazili Manchester United 2:0 a před druhým Manchesterem City mají náskok 16 bodů a ještě duel k dobru. "Citizens" naopak doma pouze remizovali 2:2 s Crystal Palace. Třetí Leicester dokonce prohrál 1:2 v Burnley. O body se podělil Arsenal, který se Sheffieldem United hrál 1:1, a také Tottenham, jenž odjel z půdy Watfordu s výsledkem 0:0. Chelsea prohrála na půdě Newcastlu 0:1.

Liverpoolský Virgil van Dijk se raduje z gólu v síti Manchester United
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Darren Staples

Souboj tradičních rivalů na stadionu Anfield rozhodl ve 14. minutě hlavou po rohovém kopu Virgil van Dijk. Nizozemský obránce se od svého příchodu do Liverpoolu v lednu 2018 trefil už poosmé, což je nejlepší bilance mezi stopery v celé Premier League.

Liverpool svého soupeře přestřílel 16:10 a skvěle chytající brankář David de Gea podruhé kapituloval až v nastaveném čase z kopačky Muhammada Salaha, kterého vyslal do brejku gólman Alisson. "Rudí ďáblové" zůstávají na pátém místě tabulky už jen o skóre před Wolverhamptonem.

"Reds" skórovali i ve 22. utkání od začátku soutěže, což se zatím povedlo pouze Arsenalu v mistrovském ročníku 2001/02. Ve 22 zápasech zároveň ztratili svěřenci trenéra Jürgena Kloppa pouze jednou remízou, což je historický rekord v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig.

Manchesteru chyběl nejlepší střelec Marcus Rashford. Autor 14 ligových branek si poranil záda ve středečním pohárovém zápase proti Wolverhamptonu a bude mimo hru několik týdnů.

Jamie Vardy z Leicesteru nedal penaltu v utkání s Burnley
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

Burnley neskórovalo během úvodního poločasu ani v 11. utkání v řadě, naopak "Lišky" poslal do vedení ve 33. minutě Harvey Barnes. Domácí skóre ale po pauze otočili, a to i díky brankáři Nicku Popeovi, který v 68. minutě vystihl Vardymu penaltový pokus k levé tyči.

Ještě předtím vyrovnal po rohovém kopu svou devátou trefou v sezoně nejlepší střelec Burnley Chris Wood a v 79. minutě dokonal obrat Ashley Westwood. Burnley přerušilo čtyřzápasovou ligovou sérii porážek a posunulo se na 14. místo.

"Citizens" prohrávali od 39. minuty po trefě Cenka Tosuna. Během 82. až 87. však zvrátil stav Sergio Agüero. Argentinský střelec vsítil 250. gól za Manchester City v 360. soutěžním duelu. Jenže v poslední minutě základní hrací doby se do vlastní sítě trefil záložník Fernandinho, který tak trenérovi Pepu Guardiolovi pokazil oslavu 49. narozenin.

"Bylo to vyrovnané utkání. Udělali jsme pro vítězství všechno, ale bohužel se nám to nepovedlo. Ukázali jsme neuvěřitelnou kuráž," řekl Guardiola.

Raheem Sterling z Manchesteru City v utkání s Crystal Palace
zdroj: ČTK/PA/ autor: Martin Rickett

Chelsea prohrála v Newcastlu 0:1 gólem Isaaca Haydena ve čtvrté minutě nastavení. "Straky" vyhrály po čtyřech kolech.

Tottenham remizoval na hřišti Watfordu 0:0 a v Premier League nevyhrál počtvrté za sebou. Spurs, kterým chybí zraněný kanonýr a kapitán Harry Kane, neskórovali ve třetím ligovém utkání v řadě. V 70. minutě přečkali "Kohouti" pokutový kop, když brankář Paulo Gazzaniga vystihl směr střely Troye Deeneyho. Watford nenavázal na předchozí tři výhry, pošesté za sebou ale v Premier League bodoval.

Skvělý obrat se povedl Wolverhamptonu, který v Southamptonu po první půli prohrával 0:2. Po přestávce však "Vlci" předvedli třígólový obrat, pod nějž se dvěma brankami podepsal mexický útočník Raúl Jiménez.

Arsenal doma remizoval se Sheffieldem United 1:1. "Kanonýři" vyhráli jediný z posledních sedmi ligových soubojů a jsou desátí.

Poslední Norwich zdolal díky proměněné penaltě Teemu Pukkiho 1:0 Bournemouth, který hrál od 31. minuty kvůli červené kartě Stevea Cooka v oslabení. V 76. minutě se po vyloučení Bena Godfreyho síly vyrovnaly.

Anglická liga - 23. kolo:

Watford - Tottenham 0:0, Brighton - Aston Villa 1:1 (38. Trossard - 75. Grealish), Arsenal - Sheffield United 1:1 (45. Martinelli - 83. Fleck), Manchester City - Crystal Palace 2:2 (82. a 87. Agüero - 39. Tosun, 90. vlastní Fernandinho), Norwich - Bournemouth 1:0 (33. Pukki z pen.), Southampton - Wolverhampton 2:3 (16. Bednarek, 35. Long - 65. z pen. a 76. Jiménez, 53. Neto), West Ham United - Everton 1:1 (40. Diop - 44. Calvert-Lewin), Newcastle - Chelsea 1:0 (90.+4 Hayden), Burnley - Leicester 2:1 (56. Wood, 79. Westwood - 33. Barnes), Liverpool - Manchester United 2:0 (14. Van Dijk, 90.+3 Salah).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články