Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kadlec mění působiště. Sparta potvrdila, že odchází do Frankfurtu

Praha – A je to oficiální. Jednadvacetiletý reprezentační útočník Václav Kadlec po pěti letech působení v pražské Spartě odchází do německé Bundesligy, kde bude nastupovat za Eintracht Frankfurt. Německý klub by za něj údajně zaplatí 82 milionů korun. Letenský klub to dnes potvrdil na mimořádné tiskové konferenci.

Václav Kadlec na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Loučení je vždycky takové horší. Mám smíšené pocity," prohlásil Kadlec, který se s Frankfurtem dohodl na čtyřleté smlouvě. "Už jsem rozloučil i se spoluhráči a trenérem Vítězslavem Lavičkou, když jsem přišel ráno na trénink. Ještě za nimi zajdu, než odpoledne odjedu."

O Kadlece měly zájem i jiné týmy v čele s jedním nespecifikovaným celkem z anglické Premier League a ruské ligy. Jednadvacetiletý hráč si však vybral Německo. "Tým z Ruska je účastníkem Ligy mistrů a z Anglie se ozval velmi dobrý klub. Nemůžu je zde ale jmenovat," omluvil se hráčův Agent Pavel Paska. "Rozhodovali jsme se dlouho a vybrali Bundesligu. Vzali jsme klub z první osmičky, protože jdeme pomalou cestou sportovního růstu. Kdyby šel třeba do Bayernu nebo Dortmundu, prosadit by se by bylo dvakrát těžší."

Frankfurt se o sparťanského mladíka zajímal v podstatě celé léto, ale Letenští jeho odchod dlouho odmítali. Dokonce s ním prodloužili smlouvu až do roku 2016, avšak nakonec dostal Kadlec zelenou. Německý klub, který sice bojuje o Evropskou ligu, ale v Bundeslize je po dvou kolech bez bodu poslední, by ho měl oficiálně představit v pondělí.

Václav Kadlec:

"Bylo to rozhodnutí posledních dní. Zájem Frankfurtu byl enormní, ale dlouho jsme odolávali a nebylo v našem zájmu Vaška prodávat. Nakonec nás ale Vaškův agent pan Paska přesvědčil," řekl Otava. "Před pěti lety jsem se s panem Křetínským (majitelem Sparty) domluvil, že umožní Vaškovi další rozvoj, tím jsem ho zlomil. Říkal mi, že s přestupem souhlasí jen kvůli naší dlouhodobé spolupráci," uvedl Pavel Paska.

Kadlec tak odchází ani ne den po šlágru ligy Sparty s Plzní. Jedvacetiletý reprezentant v něm poprvé v rudém dresu navlékl na několik minut i kapitánskou pásku, což byl jasný signál toho, co se chystá. Kadlec, jenž do letenského celku přestoupil v roce 2008 z Bohemians za 10 milionů, za Spartu odehrál v lize 111 zápasů a nasázel 32 branek, když hned čtrnáct z nich dal v minulém ročníku.

Náhradou za odcházejícího útočníka by měl být Bořek Dočkal, který nedávno přestoupil na Letnou z norského Trondheimu a ve šlágru s Plzní odehrál první zápas. Navíc letenský tým posílili i další navrátilci ze zahraničí Lukáš Mareček a Tomáš Ujfaluši. "Nemohu s jistotou říci, že už nikoho nepřivedeme, ale momentálně budeme kádr především zužovat a posílat některé hráče na hostování do české ligy či do slovenské Senice, kde se nám spolupráce osvědčila," dodal Otava.

Je nám líto, video expirovalo.
Václav Kadlec přestoupil ze Sparty do Frankfurtu
Zdroj
ČT sport, ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články