Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kadeřábek: Zájem mělo několik klubů včetně Schalke, ale pro mě to zatím není téma

Sinsheim (Německo)/Praha – Podzim ho zastihl v dobré formě, a kdyby moc chtěl, mohl během zimní přestávky zamířit z Hoffenheimu do jiného celku. Pavel Kadeřábek však o změně dresu v současnosti vůbec neuvažuje. S pátým celkem německé ligy by chtěl navázat na výkony z první části sezony a nadále držet neporazitelnost. Na začátku ročníku se ale musí potýkat s drobnými zdravotními komplikacemi.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu v zápase proti Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Kadeřábek před víkendovým startem bundesligy bojuje s lehkým poraněním lýtka a je dost možné, že v sobotu na hřišti Augsburgu bude v sestavě Hoffeinheimu chybět. "První týden jsem normálně odtrénoval, ale v prvním přátelském zápase mě píchlo v lýtku. Mám problém až doteď a ještě jsem netrénoval. Řekli mi, že to určitě není přetržené, jen nějak namožené nebo natažené. Buď stihnu první zápas, nebo budu připravený až na druhý. Uvidím, jestli se dám do soboty do kupy," řekl Kadeřábek.

Doufá, že ho problém s lýtkem nepřipraví o pevnou pozici v sestavě Hoffenheimu. Na podzim pod devětadvacetiletým koučem Julianem Nagelsmannem zasáhl do všech 16 bundesligových duelů a v 15 z nich hrál od začátku.

"Když nestihnu první kolo, tak se moje náhrada může chytnout a už mě tam nemusí pustit. To je vždycky riziko zranění. Ale myslím, že mi trenér věří, pořád se mě ptá, kdy budu zdravý a tak. Mohlo by to vypadat stejně jako ten první půlrok," uvažoval Kadeřábek.

Když Real Madrid v neděli podlehl Seville (1:2), zůstal Hoffenheim v této sezoně jediným neporaženým týmem v top evropských ligách, kam se řadí nejvyšší soutěže v Anglii, Španělsku, Německu, Itálii a Francii. "Už jsme se o tom bavili, ale my těch zápasů nemáme tolik. Je to super, ale zase jsme desetkrát remizovali, což je strašná škoda. Mohli jsme mít bodů víc, ale je pozitivní, že jsme ze žádného zápasu neodešli jako poražení," konstatoval odchovanec Sparty.

"Doufám, že ta série nám vydrží co nejdéle, i když teď hrajeme s Augsburgem, který vyměnil trenéra, a moc nevíme, co od nich čekat. Hned další kolo hrajeme na hřišti (druhého) Lipska. Bude to určitě těžké. Ale i na Bayernu jsme uhráli remízu, tak proč neuhrát něco v Lipsku, i když jsou takhle rozjetí," doplnil Kadeřábek.

Hoffenheim drží páté místo v tabulce a ztrácí dva body na třetí pozici znamenající přímý postup do Ligy mistrů. "Zůstávají stejné předsezonní cíle, a to je umístění na pohárových příčkách. Co bude navíc, bude plusové. Předkolo Ligy mistrů by bylo úplně super," prohlásil Kadeřábek.

Jeho spoluhráče obránce Niklase Süleho a záložníka Sebastiana Rudyho v lednu koupil Bayern Mnichov, ale k úřadujícímu mistrovi oba zamíří až po sezoně. "Vidíme, že i kluci od nás můžou jít do takového top klubu. Oba jsou výborní hráči a zaslouží si to. Pro nás ostatní je to motivace, že se můžeme dostat do větších klubů v Německu," řekl rodák z Prahy, který se však zatím z Hoffenheimu pryč nechystá.

"Já jsem tady teď spokojený, co se týče rodinného života i fotbalového zázemí. Ale člověk ve fotbale nikdy neví, co bude za půl roku. Měl jsem od manažera zprávy, že po mně nějaké kluby koukaly, myslím, že bylo ve hře i Schalke. Ale teď to pro mě není téma, jsem rád, že jsem na podzim hrál stabilně, tenhle půlrok chci hrát také dobře a pak uvidíme," dodal Kadeřábek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články