Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Souboj o první místo jasně ovládl Bayern, Dortmund opět remizoval

Berlín – Přímý souboj o vedení v německé lize měl jasného vítěze. Mistrovský Bayern Mnichov na domácím hřišti přejel nováčka z Lipska a po výhře 3:0 mu odskočil na rozdíl tří bodů. Třetí je Hertha po výhře 2:0 nad Darmstadtem. Radost ze zimní přestávky mohou mít v Dortmundu, jelikož Borussia už potřetí v řadě remizovala, tentokrát s Augsburgem 1:1.  

Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayernu výborně vyšel úvod. V 17. minutě otevřel skóre po dorážce Lewandowského střely Thiago a španělský záložník za osm minut připravil druhou branku pro krajana Xabiho Alonsa. "Hráli jsme agresivně, v tempu a rychle získali kontrolu nad zápasem. Určitě jsme si dodali sebevědomí," řekl kouč bavorského mužstva Carlo Ancelotti.

Po půlhodině hry hostující Emil Forsberg tvrdě zajel do Philippa Lahma a dostal červenou kartu. Dominanci Bayernu potvrdil těsně před pauzou třetím gólem Robert Lewandowski, který z penalty potrestal faul brankáře Pétera Gulácsiho na Douglase Costu. Mnichovský tým měl převahu i po změně stran, ale žádnou šanci už neproměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern smetl Lipsko a poskočil do čela německé ligy

"Dostali jsme lekci, Bayern nám předvedl skvělé představení. Náš systém funguje jen tehdy, když jsou všichni synchronní. A to nebyl dnešní případ," uvedl trenér Lipska Ralph Hasenhüttl. "Přesto jsem hrdý na mančaft, co doteď dokázal," doplnil.

Hertha s reprezentačním záložníkem Vladimírem Daridou v sestavě doma porazila poslední Darmstadt 2:0, naplno bodovala po dvou porážkách za sebou a poskočila na třetí pozici. Berlínský tým o vítězství rozhodl až ve druhém poločase, kdy se prosadili Marvin Plattenhardt a Salomon Kalou.

Hoffenheim přišel v duelu s Brémami o vítězství v 87. minutě a na svém hřišti remizoval 1:1. Za domácí odehrál celý zápas český obránce Pavel Kadeřábek, v brance Werderu stál Jaroslav Drobný, jeho spoluhráč bek Theo Gebre Selassie zůstal na lavičce.

Ve 26. minutě Hoffenheim poslal do vedení Sandro Wagner, ale krátce před koncem srovnal Serge Gnabry. Domácí zůstali jediným neporaženým mužstvem soutěže a jsou pátí v tabulce, Brémám patří patnácté místo. Předposlední Ingolstadt doma podlehl Freiburgu 1:2, Kolín nad Rýnem před svým publikem remizoval s Leverkusenem 1:1.

Dortmund před měsíční zimní přestávkou v soutěži sice udržel domácí neporazitelnost, ale utrpěl další ztrátu. Postaral se o to jeho bývalý hráč Či Tong-won, těsně po přestávce alespoň vyrovnal Ousmane Dembelé. V dresu Augsburgu odehrál 73 minut Jan Morávek.

Utkání Dortmund - Augsburg
zdroj: ČTK/AP

Bez domácí porážky zakončil podzimní část sezony i Frankfurt, povedenou rozlučku s rokem 2016 obstarali autor dvou gólů Branimir Hrgota a Aymane Barkok. Hosté z Mohuče dvakrát inkasovali po vyloučení Jhona Cordoby.

Mönchengladbach doma prohrál 1:2 s Wolfsburgem v duelu týmů těsně nad hranicí sestupu a po třetí porážce z posledních čtyř zápasů je vážně ohrožen post trenéra Andrého Schuberta. Zápas rozhodl reprezentant Mario Gomez, Wolfsburg se na soupeře po druhé výhře za sebou bodově dotáhl a o skóre ho předstihl.

Hamburk vybojoval důležité vítězství 2:1 nad Schalke a nejméně na den opustil předposlední místo.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:

Dortmund - Augsburg 1:1 (47. Dembelé - 33. Či Tong-won), Eintracht Frankfurt - Mohuč 3:0 (18. a 85. Hrgota, 75. Barkok), Hamburk - Schalke 2:1 (60. Müller, 82. Wood - 90. Avdijaj), Mönchengladbach - Wolfsburg 1:2 (52. Hazard - 3. Caligiuri, 57. Gomez), Bayern Mnichov - Lipsko 3:0 (17. Thiago, 25. Alonso, 45. Lewandowski z pen.), Hertha Berlín - Darmstadt 2:0 (53. Plattenhardt, 66. Kalou), Hoffenheim - Brémy 1:1 (26. Wagner - 87. Gnabry), Ingolstadt - Freiburg 1:2 (53. Suttner - 34. z pen. a 41. Niederlechner), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 1:1 (21. Modeste - 44. Wendell).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články