Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juventus ve Florencii poprvé ztratil a Inter se osamostatnil v čele. Matějů poprvé asistoval

Očekávaný souboj Cristiana Ronalda s Franckem Ribérym skončil neatraktivním výsledkem. Ve třetím kole Serie A totiž Juventus remizoval ve Florencii 0:0 a umožnil Interu Milán osamostatnit se na prvním místě. Nejbližší soupeř pražské Slavie v Lize mistrů udolal doma Udine 1:0. Před premiérou v milionářské soutěži se podobně naladilo i Bergamo, které vyhrálo v Janově 2:1. Obránce Aleš Matějů nahrál na jeden gól Brescie, nicméně porážku 3:4 s Boloňou neodvrátil.

Franck Ribéry atakuje Cristiana Ronalda
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

Inter uspěl i díky situaci ve 35. minutě, kdy De Paul uštědřil mimo hru pohlavek Candrevovi a byl okamžitě vyloučen.

Domácí využili přesilovku na konci první půle přesnou hlavičkou Stefana Sensiho a Udine už se v deseti na gólovou odpověď nezmohlo. Záložník Antonín Barák nastoupil za hostující celek v 70. minutě.

V dresu Fiorentiny se poprvé od příchodu z Bayernu Mnichov objevil v základní sestavě křídelník Ribéry a odehrál 69 minut. 

Juventus počtvrté v řadě nevyhrál venkovní utkání v Serii A, které následovalo po reprezentační pauze. Fiorentina si připsala první bod v sezoně a ukončila čtyřzápasovou šňůru porážek proti "staré dámě".

Zapata spasil Bergamo v nastavení

Atalanta vyhrála v Janově 2:1 díky gólu Duvána Zapaty z páté minuty nastavení a bodovala už v sedmém venkovním ligovém utkání v řadě, čímž vyrovnala klubový rekord z roku 1992.

Zapata, jenž v minulém ročníku pomohl Bergamu k třetímu místu 23 trefami a byl druhým nejlepším střelcem Serie A, se zasloužil také o úvodní branku zápasu. Po hodině hry ho v malém vápně podrazil jeho bratranec v dresu Janova Cristián Zapata a sudí po konzultaci s videem nařídil penaltu, kterou proměnil další Kolumbijec Luis Muriel.

Fotbalisté Bergama se radují z gólu
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Domácí odpověděli rovněž z pokutového kopu v první minutě nastavení poté, co Berat Djimsiti nedovoleně zastavil Christiana Kouamého. Poslední slovo měl Zapata, jenž se trefil krásně zpoza velkého vápna do "šibenice". Po třech kolech má na kontě už tři zásahy.

AS Řím doma přestřílel Sassuolo 4:2 a připsal si první výhru v ligové sezoně. Už v první půli se za domácí prosadili Bryan Cristante, Edin Džeko, Henrik Mchitarjan a Justin Kluivert. Po změně stran zmírnil porážku hostů dvěma trefami Domenico Berardi.

Vedení ztratilo Lazio Řím, jež prohrálo na stadionu Spalu Ferrara 1:2. V 17. minutě otevřel skóre Ciro Immobile z penalty, po hodině však odpověděl Andrea Petagna a v nastavení rozhodl o prvním vítězství Spalu v sezoně Jasmin Kurtič.

Matějů si připsal premiérovou asistenci v Serii A

Matějů si v italské lize připsal premiérovou asistenci, Brescia však doma neudržela dvoubrankové vedení nad Boloňou a v oslabení prohrála 3:4. Za nováčka odehrál závěrečnou půlhodinu Jaromír Zmrhal. Na lavičce hostů, kteří poskočili na druhé místo, zůstal další český záložník Ladislav Krejčí.

Matějů v 19. minutě připravil druhý gól Alfredu Donnarummovi. Pak snížil Mattia Bani, ale Andrea Cistana těsně před pauzou zvýšil na 3:1 pro Brescii. Situaci pak domácím výrazně zkomplikoval Daniele Dessena, když byl v úvodu druhé půle vyloučen po druhé žluté kartě.

Boloňa ožila a přesilovku zužitkovala třemi brankami. Mezi 56. a 60. minutou se trefili veterán Rodrigo Palacio se střídajícím Andreou Polim a deset minut před koncem dokonal obrat Riccardo Orsolini.

Turín se k vedoucímu Interu nedotáhl, prohrál s nováčkem z Lecce

FC Turín doma nestačil na nováčka z Lecce a po porážce 1:2 poprvé v sezoně ztratil body.

Hosté přijeli do Turína k pondělní dohrávce se skóre 0:5 po dvou kolech a jejich čekání na gól ukončil ve 35. minutě brazilský útočník Diego Farias dorážkou vlastního pokusu vyraženého brankářem. Po změn stran vyrovnal z penalty Andrea Belotti, ale čtvrt hodiny před koncem Marco Mancosu další pohotovou dorážkou rozhodl o tříbodovém zisku pro outsidera.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:

Fiorentina - Juventus 0:0, Neapol - Sampdoria Janov 2:0 (13. a 67. Mertens), Inter Milán - Udine 1:0 (44. Sensi), FC Janov - Bergamo 1:2 (90.+1 Criscito z pen. - 64. Muriel z pen., 90.+5 Zapata), Brescia - Boloňa 3:4 (10. a 19. Donnarumma, 42. Cistana - 36. Bani, 56. Palacio, 60. Denswil, 80. Orsolini), Parma - Cagliari 1:3 (58. Barillá - 23. a 39. Ceppitelli, 77. Simeone), Spal Ferrara - Lazio Řím 2:1 (63. Petagna, 90.+2 Kurtič - 17. Immobile z pen.), AS Řím - Sassuolo 4:2 (12. Cristante, 19. Džeko, 22. Mchitarjan, 33. Kluivert - 53. a 72. Berardi), Hellas Verona - AC Milán 0:1 (68. Piatek z pen.), FC Turín - Lecce 1:2 (58. Belotti z pen. - 35. Farias, 73. Mancosu).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články