Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Juventus přišel o neporazitelnost, Inter potvrdil remízového krále

Neapol - Po pěti měsících a dvaadvaceti zápasech našli fotbalisté Juventusu v italské lize opět přemožitele. Stala se jím Neapol, která suverénního lídra soutěže porazila na domácím hřišti 2:0. Druhý AS Řím vyhrál na hřišti nováčka ze Sassuola 2:0 a na "Starou dámu" ztrácí 11 bodů. Dvěma brankami se blýskl při svém třístém zápase v dresu AC Milán Kaká a pomohl k výhře Rossoneri 3:0 nad Chievem.

Zklamaní Fernando Llorente (v popředí) a Andrea Pirlo z Juventusu
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Juventus prohrával v Neapoli od 39. minuty, kdy na ofsajdovou past vyzrál José Callejón a centr Lorenza Insigneho tečoval za záda gólmana Gianluigiho Buffona. Španělský záložník zaznamenal už 12. trefu sezony. Definitivu pak dal Neapoli devět minut před koncem zápasu po zaváhání bránících hráčů křížnou střelou Dries Mertens.

Hosté nedokázali gólově odpovědět a uzavřela se tak zároveň jejich rekordní série 43 zápasů, ve kterých pokaždé alespoň jednou skórovali.

Destro z AS Řím si připsal desátou branku v ročníku v 16. minutě, kdy si obhodil vybíhajícího gólmana Gianlucu Pegola. Ve 36. minutě to po kontaktu Maročana Mehdiho Benatii s domácím útočníkem Nicolou Sansonem vypadalo, že Sassuolo bude mít šanci zahrávat pokutový kop. Rozhodčí Nicola Rizzoli také původně penaltu signalizoval, po několikaminutových protestech hostujících hráčů ji však nečekaně odvolal.

"Rozhodčí to původně vůbec odpískat nechtěl, ale brankový mu řekl, že to byla penalta. Zeptal se tedy Sansoneho, jak to bylo, aby se ujistil, jestli mu nemá dát žlutou kartu za simulování. To nás trochu naštvalo. Nemůžete se takhle zeptat hráče, jehož tým se bojí, že sestoupí. Sansone řekl, že uklouzl, ale že jsem ho zároveň zatahal za dres. A tak se rozhodčí rozhodl pokutový kop odvolat," uvedl Benatia.

"Myslím, že rozhodčí udělal velmi dobře, protože on byl ten, kdo měl učinit konečné rozhodnutí. Brankový mu poradil odpískat penaltu, zatímco on požádal hráče, aby byl upřímný. Upřímnost se vždy vyplatí a já mu za ni děkuji," dodal trenér AS Řím Rudi García.

Brazilský vítěz ankety pro nejlepšího hráče světa za rok 2007 Kaká nejprve zakončil zblízka po centru Keisukeho Hondy a poté uzavřel skóre zatočenou střelou z hranice vápna. O první branku milánského týmu se postaral Mario Balotelli. "Rossoneri" se díky třetímu zápasu bez porážky a druhé výhře v řadě posunuli na osmou příčku tabulky.

Udinese podržel sedmnáctiletý gólman

Catanie s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem prohrála 0:1 v Udine a po čtvrté porážce za sebou zůstali v tabulce poslední. Jediný gól zápasu vstřelila v 68. minutě ikona domácího týmu Antonio di Natale.

Druhým hrdinou Udine byl teprve sedmnáctiletý gólman Simone Scuffet, jenž při tlaku hostující Catanie předvedl několik skvělých zákroků. Na gól nedosáhl ani Plašil, jenž měl v průběhu zápasu minimálně tři velmi dobré šance. Šestatřicetiletý Di Natale rozhodl utkání efektní hlavičkou v pádu a jedenáctým gólem v sezoně zařídil třetí domácí vítězství Udine 1:0 za sebou. Catania prohrála šestý z posledních sedmi zápasů a ztrácí šest bodů na příčky zaručující záchranu.

Inter Milán ztratil body v Livornu a po výsledku 2:2 potvrdil pozici remízového krále Serie A. Třináctou remízu v sezoně uhrál Inter i přesto, že v poločase vedl 2:0. Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem po chybě hostů Innocent Emeghara. Inter je v tabulce pátý s odstupem 15 bodů na třetí Neapol, jež drží poslední místo pro postup do Ligy mistrů.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:

Boloňa - Bergamo 0:2 (22. De Luca, 26. Estigarribia), AC Milán - Chievo 3:0 (27. a 54. Kaká, 4. Balotelli), Sassuolo - AS Řím 0:2 (16. Destro, 90.+6 Bastos), FC Turín - Cagliari 2:1 (45.+1 El Kaddúrí, 71. Cerci - 77. Nene), Hellas Verona - FC Janov 3:0 (88. a 90.+4 Toni, 35. Donadel), Lazio Řím - Parma 3:2 (15. Lulič, 67. Klose, 90.+3 Candreva - 26. Biabiany, 81. vlastní Ciani), Sampdoria Janov - Fiorentina 0:0, Neapol - Juventus Turín 2:0 (37. Callejón, 81. Mertens), Udine - Catania 1:0 (68. Di Natale), Livorno - Inter Milán 2:2 (54. Paulinho, 85. Emeghara - 37. Hernanes, 45. Palacio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články