Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

AC Milán znovu prohrál, doma nestačil na Parmu, Inter nezaváhal

Řím – Trápení AC Milán nemá konce. Rossoneri se nedaří ani po změně trenéra a připsali si již třetí ligovou prohru v řadě, když na domácím hřišti podlehli Parmě 2:4. Duel hodně ovlivnila již pátá minuta, kdy byl vyloučen brankář domácích Abbiati. Tři body si naopak připsal konkurenční Inter, jenž vyhrál ve Veroně 2:0. Vedoucí Juventus brankou Andrey Pirla z 89. minuty zdolal FC Janov, AS Řím zase těsně porazil Udine 3:2 a udržel druhé místo v tabulce právě za Juventusem.

Zklamaní Mario Balotelli a Gianpaolo Pazzini z AC Milán
zdroj: EPA/ autor: DANIEL DAL ZENNARO

Abbiati oslabil milánský tým poté, co v pokutovém území fauloval Ezequiela Schelotta. Nařízený pokutový kop proměnil bývalý útočník AC Antonio Cassano. Šest minut po přestávce stejný hráč zvýšil na 2:0. Domácí dokázali i v deseti utkání po brankách Adila Ramiho a Maria Balotelliho z pokutového kopu vyrovnat, Parma však v závěru dovedla utkání do vítězného konce.

Chvíli po vyrovnání poslal hosty opět do vedení Amauri, skóre uzavřel v šesté minutě nastavení Jonathan Biabiany. Parma tak zopakovala výsledek z prvního vzájemného utkání na domácí půdě.

V souboji sestupem ohrožených klubů podlehla Catania na hřišti Sassuola i přesto, že vedla po půlhodině hry zásluhou Gonzala Bergessia. Domácí třemi brankami ve druhé půli dokázali skóre otočit, po osmi bodových ztrátách poprvé zvítězili a opustili poslední příčku. Na tu klesla právě Catania.

AS ani Neapol nezaváhaly

Oba rivalové bojující o druhé místo v Serii A a zároveň o přímý postup do Ligy mistrů AS Řím a Neapol uspěli - římský tým s uzdraveným kapitánem Francescem Tottim porazil doma fotbalisty Udine 3:2 a uhájil tříbodový náskok před Neapolí, jež uspěla v Turíně nad FC kontroverzním gólem v poslední minutě. Vítězství Neapole totiž zařídil argentinský útočník Gonzalo Higuaín, který však podle domácích předtím fauloval obránce Kamila Glika. Turín výsledek mrzel o to více, že dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Hrdinou AS se stal sedmatřicetiletý Totti, který se vrátil na hřiště po měsíční absenci zaviněné svalovým zraněním. Skóre otevřel v pořadí 233. gólem v první lize ve 22. minutě, pak Totti připravil ještě jednu branku.

Inter nedal Hellasu šanci

Nad očekávání hrající nováček Hellas byl před duelem jen čtyři body za Interem, v důležitém souboji však potvrdil špatnou formu z domácích zápasů, ve kterých čeká na výhru už od prosince.

Soupeř se dostal do vedení ve 14. minutě, kdy před odkrytou brankou stačilo nastavit nohu útočníkovi Rodrigu Palaciovi po výborném uvolnění Jonathana. Brazilský křídelník Jonathan se pak postaral i o druhý gól, který sám vstřelil v 63. minutě.

Juventus vyhrál až na poslední chvíli

Juventus mohl jít v Janově do vedení již po dvaceti minutách hry, ale branku Pabla Osvalda kvůli ofsajdovému postavení rozhodčí neuznal. Stejně dopadla i další akce Osvalda po přihrávce Paula Pogby šest minut před přestávkou. V 72. minutě zahrál rukou v pokutovém území Arturo Vidal, avšak obránce Giovanni Marchese nekopl penaltu dobře a gólman Gianluigi Buffon jej vychytal.

Výhru zařídil "Staré dámě" v závěru přesnou střelou z přímého kopu Andrea Pirlo, který se v lize trefil po více než čtyřech měsících. Díky jeho brance si Juventus připsal již 24. výhru sezony a dál platí, že v každém utkání ročníku dokázal minimálně jednou skórovat.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Bergamo - Sampdoria Janov 3:0 (36. Carmona, 42. Bonaventura, 55. Denis), AC Milán - Parma 2:4 (57. Rami, 76. Balotelli z pen. - 9. z pen. a 51. Cassano, 78. Amauri, 90.+6 Biabiany), Livorno - Boloňa 2:1 (46. Benassi, 53. Paulinho - 86. Christodulopulos z pen.), Sassuolo - Catania 3:1 (56. Zaza, 61. Missiroli, 89. Sansone - 30. Bergessio), Cagliari - Lazio Řím 0:2 (19. Lulič, 69. Keita), Hellas Verona - Inter Milán 0:2 (14. Palacio, 63. Jonathan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články