Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus padl i v Neapoli, do čela se dostala Fiorentina

Řím – Třetí ligovou porážku v sezoně zaznamenal mistr z Juventusu. Bianconeri podlehli na půdě Neapole 1:2. Ani v pátém utkání se nováček italské ligy z Carpy nedočkal vítězství. Z půdy AS Řím si odvezl výprask, když domácí utkání ovládli v poměru 5:1. Stínem na výsledku z pohledu vicemistra bylo zranění legendy Francesca Tottiho. Fiorentina vyhrála po hattricku Chorvata Nikoly Kaliniče na hřišti Interu 4:1 a po šestém kole vystřídal soupeře v čele ligové tabulky. Klub z Florencie vede Serii A poprvé od února 1999.

Kostas Manolas z AS Řím (uprostřed) slaví gól se svými spoluhráči
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Neapol otevřela skóre proti Juventusu z první větší šance, když se po pohledné kombinaci Insigneho a Higuaína prosadil první jmenovaný hráč. Radosti si italský útočník ale příliš neužil, neboť ve 40. minutě kvůli zranění musel opustit hřiště. Přesto domácí dokázali navýšit náskok, když Higuaín v 62. minutě vstřelil pátý gól v sezoně. Všechny zásahy Argentinec zaznamenal na domácím stadionu.

Minutu poté sice snížil Lemina, který v Juventusu hostuje z Marseille, na body "Stará dáma" ale nedosáhla a v tomto ročníku zaznamenala už tři prohry, stejně jako v celé předchozí sezoně.

AS Řím v předchozích dvou kolech získal jediný bod, proti Carpi si ale šel od počátku pro vítězství. V rozmezí 24. a 31. minuty se trefili Manolas, Pjanič a Gervinho. Poslední jmenovaný oslavil vstřelenou branku v Serii A poprvé od listopadu 2014.

Fiorentině se na San Siru vydařila úvodní půlhodina. Už ve třetí minutě fauloval brankář Handanovič ve vápně Kaliniče a z penalty skóroval Josip Iličič. Po osmnácti minutách se Kalinič prosadil sám, když dorazil tvrdou Iličičovu ránu, kterou Handanovič vyrazil jen vysoko do vzduchu.

Chorvatský útočník byl dál při chuti a ve 23. minutě do brány z malého vápna dorazil přesný centr Alonsa. Tragickou půlhodinu Interu zakončila červená karta Mirandy, jenž srazil unikajícího Vecina.

Po hodině hry se sice podařilo snížit domácímu kapitánovi Icardimu, jenže v 76. minutě přidala Fiorentina čtvrtý gól. Opět u toho byla dvojice Iličič, Kalinič. Iličič se dostal sám před brankáře, ve vápně ještě našel Kaliniče a ten završil hattrick.

Kapituloval ale také gólman De Sanctis, který v bráně AS Řím zaskakuje za zraněného Szczesného. Hlavou ho překonal Borriello, jenž má také zkušenosti z působení v AS.

Po přestávce poslal trenér García na hřiště Tottiho, po jehož střele se k dorážce dostal Salah a zvýšil na 4:1. Legenda AS Řím ale musela už v 55. minutě vystřídat kvůli zranění. Pátý gól domácích vstřelil Digne, který v Římě hostuje z Paris St. Germain. Následně mohl snížit z penalty Matos, De Sanctis ale zneškodnil pokutový kop i dorážku.

Janov o výhře nad AC Milán rozhodl už po deseti minutách, kdy se z přímého kopu trefil Blerim Džemaili. Pomohla mu i teč jednoho z hráčů ve zdi, která poslala míč do protipohybu brankáře Lópeze.

Hostům se situace zkomplikovala ještě více těsně před poločasem, kdy Romagnoli trefil loktem do obličeje Capela a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Milánský tým nicméně měl ve druhém poločase šance na vyrovnání, jenže Bertalocci ani Kucka v nich neuspěli. AC tak prohrál s Janovem už potřetí v řadě.

Už na třetí místo se dostal FC Turín, který na vlastním stadionu porazil Palermo. Turín těsnou výhru 2:1 udržel i přes dvě vyloučení. K prvnímu Interu se přiblížilo také římské Lazio po výhře 2:1 ve Veroně. Lazio muselo zápas otáčet, rozhodl až v 86. minutě Parolo, a to i přesto, že hosté hráli posledních deset minut bez vyloučeného Mauricia.

Italská fotbalová liga - 6. kolo:

AS Řím - Carpi 5:1 (24. Manolas, 28. Pjanič, 31. Gervinho, 51. Salah, 68. Digne - 34. Borriello), Neapol - Juventus Turín 2:1 (26. Insigne, 62. Higuaín - 63. Lemina), FC Janov - AC Milán 1:0 (10. Dzemaili), Boloňa - Udine 1:2 (31. Mounier - 61. Agyemang-Badu, 85. D. Zapata), FC Turín - Palermo 2:1 (44. vlastní González, 48. Benassi - 71. González), Hellas Verona - Lazio Řím 1:2 (33. Helander - 63. Biglia z pen., 86. Parolo), Sassuolo - Chievo 1:1 (3. Defrel - 24. Paloschi), Inter Milán - Fiorentina 1:4 (60. Icardi - 19., 23. a 76. Kalinič, 4. Ilčič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články