Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juventus je poosmé za sebou šampionem Serie A, Neapol prohrála

Po zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále Champions League si fotbalisté Juventusu spravili chuť v italské nejvyšší soutěži. V 33. kole totiž porazili Fiorentinu 2:1 a s předstihem si zajistili osmý mistrovský titul za sebou. V tabulce mají pět kol před koncem nedostižný náskok 20 bodů před druhou Neapolí, která doma padla s Atalantou 1:2. V očekávaném šlágru remizoval Inter Milán s AS Řím 1:1.

Cristiano Ronaldo (uprostřed) z Juventusu se raduje ze zisku mistrovského titulu
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Svěřencům trenéra Allegriho stačila proti Fiorentině k jistotě dalšího ligového triumfu i remíza. Zápas museli otáčet, protože už v 6. minutě prohrávali po Milenkovičově dorážce. Krátce před pauzou nicméně vyrovnal hlavou po rohovém kopu Alex Sandro a v 53. minutě rozhodl o vítězství staronového mistra Pezzellův vlastní gól.

"Stará dáma" získala po úspěchu v domácím Superpoháru druhou trofej v sezoně. Další už ale nepřidá, v úterý totiž vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam a ve stejné fázi skončila i její cesta Italským pohárem.

Cristiano Ronaldo po třech triumfech s Manchesterem United a dvou s Realem Madrid dokázal jako první fotbalista získat titul v Anglii, Španělsku a Itálii. "Hodně mi na tom záleželo a jsem rád, že se mi to podařilo," uvedl Ronaldo. "Byla to velmi dobrá sezona, zvykl jsem si dobře. Vyhráli jsme scudetto a Superpohár, což rozhodně není snadné," přidal.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus získal 35. titul v historii a osmý v řadě

Krejčí se blýskl přihrávkou

Po dvou zápasech, které strávil jen na lavičce, se Ladislav Krejčí opět dostal do základní sestavy Boloni a výkonem si řekl o další příležitosti. Český křídelník pomohl jednou asistencí k výhře 3:0 nad Sampdorií.

Kvůli malému hernímu vytížení Krejčí uvažuje o změně klubu a v Boloni dostal svolení hledat si od léta nové angažmá. V zápase 33. kola dostal důvěru od začátku podruhé v ročníku, Jakub Jankto se objevil v sestavě janovského celku až v závěru.

Stephan El Shaarawy z AS Řím se raduje z gólu na San Siru
zdroj: REUTERS autor: Daniele Mascolo

Třetí Inter Milán remizoval 1:1 s AS Řím a udržel šestibodový náskok na svého soupeře. Český reprezentační útočník Patrik Schick zůstal celý zápas na lavičce celku z věčného města.

"Giallorossi" sice poslal po čtvrthodině do vedení střelou zpoza vápna El Shaarawy, ale po hodině hry srovnal hlavou Perišič.

Utkání Parma - AC Milán
zdroj: REUTERS autor: Jennifer Lorenzini

AC Milán remizoval 1:1 v Parmě. "Rossoneri" vedli po hlavičce Samua Castilleja z 69. minuty, jenže v 87. minutě vyrovnal domácí Bruno Alves. Zkušený portugalský stoper se trefil z přímého kopu a v tomto ročníku Serie A zaznamenal čtvrtou branku.

Teprve druhou výhru v sezoně zaznamenalo Chievo, které nečekaně uspělo 2:1 na stadionu Lazia Řím. To hrálo od 34. minuty bez vyloučeného Milinkoviče-Saviče a jistý sestupující toho dokázal využít po změně stran slepenými góly Vignata a Hetemaje.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Parma - AC Milán 1:1 (87. Alves - 69. Castillejo), Boloňa - Sampdoria Janov 3:0 (55. vlastní Tonelli, 69. Pulgar, 83. Orsolini), Cagliari - Frosinone 1:0 (27. Joao Pedro z pen.), Empoli - Spal Ferrara 2:4 (22. Caputo, 47. Traoré - 38. z pen. a 61. Petagna, 44. Floccari, 88. Antenucci), FC Janov - FC Turín 0:1 (58. Ansaldi), Lazio Řím - Chievo 1:2 (67. Caicedo - 49. Vignato, 51. Hetemaj), Udine - Sassuolo 1:1 (80. vlastní Lirola - 31. Sensi), Juventus - Fiorentina 2:1 (37. Alex Sandro, 53. vlastní Pezzella - 6. Milenkovič), Inter Milán - AS Řím 1:1 (61. Perišič - 14. El Shaarawy), Neapol - Bergamo 1:2 (28. Mertens - 69. Zapata, 80. Pašalič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články