Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Neapol porazila Chievo a oddálila mistrovské oslavy Juventusu, Sampdoria vyhrála janovské derby

Na titul si ještě musí počkat. Fotbalisté Juventusu podlehli ve 32. kole italské ligy na hřišti Spalu Ferrara 1:2 a nevyužili možnost získat předčasně osmý titul v řadě. Neapol vyhrála ve Veroně nad posledním Chievem 3:1 a snížila obří náskok lídra na 17 bodů. Městský rival "staré dámy" FC Turín remizoval ve vyhroceném duelu s Cagliari 1:1 a uhrál už 14. nerozhodný výsledek v sezoně. Sampdoria porazila v městském derby FC Janov 2:0. Na vítězství se podílel také český záložník Jakub Jankto, který naskočil do utkání v 57. minutě.

Fotbalisté Spalu Ferrara
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Trenér Allegri nechal před čtvrtfinálovou odvetou Ligy mistrů s Ajaxem Amsterodam odpočívat řadu opor v čele s kanonýry Ronaldem a Mandžukičem.

Premiéru v Serii A si tak odbyli hned tři mladíci Juventusu včetně sedmnáctiletého stopera Iwerua, který odehrál celý zápas.

Skóre otevřel po půlhodině hry devatenáctiletý útočník Kean a prodloužil svou gólovou sérii na šest utkání.

Krátce po pauze ale vyrovnal po rohovém kopu domácí obránce Bonifazi a v 74. minutě dokonal obrat kapitán Floccari.

Ferrara porazila úřadujícího italského mistra po dlouhých 62 letech. Připsala si čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů a výrazně se přiblížila záchraně.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus prohrál ve Ferraře a na titul si musí počkat

Neapoli zajistil vítězství zejména autor dvou gólů Kalidou Koulibaly. Senegalský obránce se nejprve prosadil v 15. minutě po rohu hlavou.

Po stejné standardní situaci se prosadil ještě v závěru, kdy si počkal na propadlý míč na zadní tyči. Předtím se ještě trefil polský útočník Milik, domácí snížili až v 90. minutě gólem Cesara.

Neapol má náskok sedmi bodů na třetí Inter, který zvítězil na hřišti předposledního Frosinone 3:1. V první půli se trefili hlavou po centru Nainggolan a poté z penalty Perišič.

Domácí se vrátili do zápasu brankou Cassata, který se postaral o první gól Frosinone proti Interu v Serii A. V nastaveném čase pak zpečetil výsledek po rychlé kombinaci Vecino.

Oba góly Sampdorie obstaral nejproduktivnější hráč ligy Quagliarella. Krátce po začátku zápasu se po jeho přihrávce z pravé strany trefil Defrel.

Ve druhé půli Quagriarella sám zvýšil po vyloučení Biraschiho z penalty. Šestatřicetiletý veterán se osamostatnil v čele tabulky střelců s 22 góly, k tomu má i osm asistencí.

AS Řím doma udolal Udine 1:0. Český útočník Patrik Schick odehrál za vítěze první poločas. Dvojité střídání o poločasové pauze Římanům prospělo a v 67. minutě se dočkali branky.

Svou první domácí ligovou trefu po téměř roce si připsal Džeko, který využil El Shaarawyho pas za obranu a sám před Mussem nezaváhal.

Čtvrté místo před "Vlky" uhájil AC Milán, který porazil v souboji dvou pohárových aspirantů římské Lazio 1:0. Jedinou branku vstřelil v 78. minutě z penalty Kessié.

AC vyhrál po čtyřech zápasech a odskočil osmému Laziu na rozdíl šesti bodů. Nadále tak drží pozici zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Rozhodčí Irrati udělil v duelu Turína s Cagliari první žlutou kartu už v úvodní minutě a hned v následující další.

Do poločasu dostalo napomenutí pět hráčů a až po změně stran začaly padat i góly. Skóre otevřel Zaza, ale nedlouho po jeho vyloučení v 73. minutě za faul loktem vyrovnal dvanáctým gólem v sezoně Pavoletti. Třicetiletý nejlepší týmový střelec dal už devátý gól hlavou.

Brzy poté se síly na hřišti vyrovnaly, protože Pellegrini dostal druhou žlutou kartu, a v nastavení pak totéž potkalo jeho spoluhráče Barellu.

Už šestnáctý nerozhodný výsledek v sezoně zaznamenala Fiorentina, jež doma hrála bez branek s Boloňou.

Pouze na lavičce zůstal domácí Martin Graciar a do hry nezasáhl ani na druhé straně Ladislav Krejčí.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Ferrara - Juventus 2:1 (49. Bonifazi, 74. Floccari - 30. Kean), AS Řím - Udine 1:0 (67. Džeko), AC Milán - Lazio 1:0 (78. Kessié z pen.), FC Turín - Cagliari 1:1 (52. Zaza - 78. Pavoletti), Fiorentina - Boloňa 0:0, Sampdoria - FC Janov 2:0 (3. Defrel, 53. Quagliarella), Sassuolo - Parma 0:0, Chievo - Neapol 1:3 (90. Cesar - 15. a 81. Koulibaly, 64. Milik), Frosinone - Inter 1:3 (61. Cassata - 19. Nainggolan, 37. Perišič z pen., 90.+4 Vecino), Bergamo - Empoli 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články