Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mladík Kean vystřelil Juventusu výhru nad AC, Atalanta už je čtvrtá

Juventus Turín zvládl duel s AC Milán, zvítězil 2:1, ale titul ještě nemá. Výhru "Staré dámě" vystřelil devatenáctiletý útočník Moise Kean, který šest minut před koncem zápasu dokonal obrat. Neapol oddálila oslavy černobílých po remíze 1:1 s FC Janov. Zaváhání AC využili fotbalisté Atalanty, kteří remizovali 0:0 s Interem Milán a poskočili na čtvrté místo tabulky o skóre před AC Milán. AS Řím vyhrál díky De Rossiho gólu ze 75. minuty na hřišti Sampdorie 1:0. 

Hrdina Juventusu Moise Kean
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it,

Janovskému mužstvu v 28. minutě utkání proti Neapoli zkomplikoval situaci Stefano Sturaro, který dostal červenou kartu za ostrý skluz na Allana až po dodatečných záběrech od videorozhodčího. Chvíli nato poslal Neapol do vedení Dries Mertens přesnou střelou.

V nastavení první půle však odpověděl Darko Lazovič povedeným volejem. Domácí po změně stran ani přes velkou převahu neskórovali a podruhé za sebou v lize nezvítězili.

Útočník Interu Mauro Icardi se na domácím hřišti objevil poprvé od února, kdy byl zbaven kapitánské pásky a pak nehrál kvůli údajnému zranění kolena. Argentinský kanonýr v prvním poločase zahodil dvě šance. Prosadit se nedokázali ani hosté, kterým chyběl nejlepší střelec Duván Zapata kvůli karetnímu trestu.

Lazio díky brance Senada Luliče z páté minuty nastavení doma zachránilo remízu 2:2 se Sassuolem. Římský tým je v tabulce sedmý. Patnácté Udine bez zraněného záložníka Antonína Baráka na svém stadionu přehrálo Empoli 3:2.

Juventus obrátil duel s AC

AC Milán se dostal do vedení v 39. minutě, kdy Piatek přebral míč na hranici vápna a přesně zakončil k tyči. Polský kanonýr dal 21. gól v sezoně a dostihl v čele tabulky střelců Quagliarellu ze Sampdorie. Zároveň si připsal desátý gól ve třináctém utkání po zimním příchodu z Janova.

Juventus ale po změně stran skóre otočil. Po hodině hry proměnil penaltu sám faulovaný Dybala a v 84. minutě rozhodl po kombinaci dvou střídajících hráčů po Pjaničově přihrávce křížnou střelou Kean. Mladý italský reprezentant se trefil v pátém soutěžním zápase za sebou.

Jediné brance zápasu mezi AS Řím a Sampdorií předcházela hlavička českého útočníka Patrika Schicka, kterou brankář Audero vyrazil jen k nohám kapitána Římanů De Rossimu.

Český reprezentant nastoupil proti svému bývalému klubu od začátku na hrotu útoku a odehrál celý zápas. Římané si připsali druhé vítězství po návratu trenéra Ranieriho a ztrácejí už jen bod na čtvrté místo zajišťující účast v Lize mistrů.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:

Parma - FC Turín 0:0, Juventus Turín - AC Milán 2:1 (60. Dybala z pen., 84. Kean - 39. Piatek), Sampdoria Janov - AS Řím 0:1 (75. De Rossi), Fiorentina - Frosinone 0:1 (84. Ciofani), Cagliari - Spal Ferrara 2:1 (3. Faragó, 60. Pavoletti - 18. Antenucci z pen.), Udine - Empoli 3:2 (15. a 41. z pen. De Paul, 45. Madragora - 11. Caputo, 24. Krunič), Inter Milán - Bergamo 0:0, Lazio Řím - Sassuolo 2:2 (53. Immobile z pen., 90.+5 Lulič - 57. Rogério, 89. Berardi), Neapol - FC Janov 1:1 (34. Mertens - 45.+3 Lazovič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články