Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jiráček si opět zahraje českou ligu. Z Hamburku přestoupil do Sparty

Hamburk - Petr Jiráček se po třech a půl letech vrací z Hamburku do české nejvyšší soutěže. Ne však do Plzně, odkud do Německa odešel, ale do kádru hlavního konkurenta v boji o titulu Sparty. S pražským klubem posepsal Jiráček smlouvu na čtyři roky.

Petr Jiráček s dresem Sparty
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"O Petra jsme měli zájem dlouhodobě, nebyla to otázka posledních týdnů," řekl ředitel klubu Adam Kotalík. "Jedním důvodem bylo to, že v záloze máme technické a kreativní hráče, ale chybí nám záložník, který by 90 minut dokázal pracovat mezi oběma šestnáctkami a odjezdil by zápas od první do poslední minuty," dodal.

"Druhým důvodem bylo zranění Lukáše Váchy, u kterého jsme věděli, že s kolenem má problémy dlouhodobě a operace hrozila delší dobu," připomněl Kotalík nedávnou operaci reprezentačního záložníka, který kvůli zákroku velmi pravděpodobně zmešká celou podzimní část sezony.

Zájem o Jiráčka byl prý i v zahraničí. "Když jsme se dozvěděli stanovisko Hamburku, chtěli jsme situaci uklidnit, proto jsme řekli, že Petr z klubu odejít nechce a když už, tak do zahraničí. Když ale byly hotové soupisky, tak jsme se rozhodli, že nebudeme riskovat adaptaci na novou zemi a soutěž," prohlásil hráčův manažer Dalibor Lacina.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Jiráček je novou posilou Sparty

Plzeň prý o Jiráčka zájem neprojevila. "V Plzni jsem hrával a budu s ní navždy spojen, ale byl jsem čtyři roky pryč. Posledních pět let hrála Plzeň se Spartou o titul, tak rivalita trochu vygradovala, ale já bych to dal stranou. Jsem rád, že můžu jít do Sparty," řekl Jiráček.

V Hamburku patřil mezi hráče, se kterými kouč Bruno Labbadia nepočítal, a dostal svolení odejít. Český reprezentant přišel do HSV před třemi lety z Wolfsburgu za čtyři miliony eur, v klubu se však neprosadil. V minulé sezoně zasáhl do 19 ligových zápasů, celkem v Německu odehrál 66 utkání a vstřelil čtyři branky. Vypadl i z reprezentace, za niž sehrál 28 zápasů.

"Něco jsem tam odehrál, ale čekal jsem, že toho bude víc. Ale i tak to pro mě byla cenná zkušenost. Zjistil jsem, že tempo i další věci tam jsou na vyšší úrovni," řekl Jiráček, který se nebojí, že by se na něm herní pauza ve Spartě projevila. "Odehrál jsem celou přípravu a z bundesligy jsou odehraná dvě kola. Navíc jsem celou dobu trénoval, takže si myslím, že mám Spartě co nabídnout," dodal.

Jiráček, který v české nejvyšší soutěži odehrál za Plzeň 100 utkání a dal 11 gólů, měl v Hamburku smlouvu do léta příštího roku, ale dohodl se na jejím předčasném ukončení. Podle německého deníku Bild od klubu dostal jako kompenzaci 150 tisíc eur (čtyři miliony korun).

Zdroj
ČTK, isport.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články