Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlavští ještě dolaďují další přestupy a plánují hrát klidný střed tabulky

Jihlava – Příprava fotbalistům Jihlavy vůbec nevyšla a z devíti duelů zvítězili jen dvakrát. Vysočina ale věří, že v novém ročníku první ligy se tým chytne a bude bojovat o umístění v tabulce do desátého místa. Trenér Luděk Klusáček proto vyhlíží ještě další dvě posily, které by vylepšily především obrannou hru týmu.

Ředitel Vysočiny Jihlava Zdeněk Tulis (vlevo) a hlavní trenér Luděk Klusáček
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlava vstoupí do sezony hned s několika novinkami. Tradiční žluté dresy střídá modrá varianta. Hrát se bude také na novém trávníku za 450 tisíc korun. A tým si zvolil nového kapitána, Lukáše Vaculíka nahrazuje Tomáš Marek. "Šlo o volbu kabiny. Každý hráč napsal na lístek jméno, pak se to vyhodnotilo," řekl trenér Klusáček. Ke změně došlo i na postu sportovního ředitele, kde Josefa Jinocha nahradil Milan Bokša.

Největší změny se ale přes léto udály v hráčském kádru. Z Hradce Králové dorazil útočník Pavel Dvořák. Po ukončení kariéry brankáře Jaromíra Blažka tým doplnil Matej Rakovan, bývalý gólman Slavie. Na roční hostování bude v týmu pokračovat z pražské Sparty Adam Jánoš a administrativní detaily dělí od přestupu z Jablonce Milana Mišůna.

"To byla priorita, hráče na levou stranu obrany jsme potřebovali," řekl Klusáček. Vedení klubu se však ještě nevzdává myšlenky na pokračování angažmá reprezentanta do 21 let Matěje Hybše, který v části minulé sezony hostoval v Jihlavě ze Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava po tragické přípravě věří, že v sezoně se zlepší

"I vzhledem k tomu, že Sparta mění herní systém, malinkou naději pořád na jeho příchod živíme," přiznal Bokša. Klub pracuje i na příchodu hráče do středu zálohy, který by zacelil mezeru po Tomáši Kučerovi, který odešel hostovat do Plzně. Pryč je také Jan Kliment, který po vydařeném ME jednadvacítek zamířil do Stuttgartu.

Nutnost sehnání posil ukázala i příprava, ve které Vysočina vyhrála jen dva z devíti zápasů. "S přípravou nejsem spokojen. Měli jsme tu řadu hráčů na testech, tím jsme ztratili drahocenný čas, protože výsledek z toho byl minimální. Navíc hráči, které jsme angažovali, dorazili na poslední chvíli," konstatoval Klusáček.

Už v pátek se ukáže, jak na tom Jihlava skutečně je, protože doma přivítá vicemistra ze Sparty. Do utkání Klusáček nebude moci nasadit Adama Jánoše, který hostuje právě ze Sparty. "Nemám z toho zápasu obavy, ale ztráta Adama je nepříjemná, protože je to opravdu důležitý hráč. O sestavě už mám téměř jasno, váhám v podstatě už jen nad jedním postem, tam je otazník," dodal Klusáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články