Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kliment si zahraje bundesligu, na čtyři roky se upsal Stuttgartu

Praha – Snový měsíc Jana Klimenta pokračuje. Poté, co zazářil na evropském šampionátu, kde se zatím drží v čele tabulky střelců, se dočkal i vytouženého přestupu. Jednadvacetiletý hráč míří z Jihlavy do německého Stuttgartu, kde podepsal smlouvu na čtyři roky. Stuttgart o tom informoval na svém webu.

Jan Kliment v dresu české jednadvacítky
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

Jednadvacetiletý ofenzivní hráč dosud odehrál v české lize 30 zápasů, většinou jako náhradník. Vyšel mu však závěr jara, kdy dal dva góly a vzhledem k absenci Matěje Vydry si vysloužil i nominaci do národního týmu na šampionát jednadvacítek. Nastoupil do všech tří zápasů a zazářil hlavně proti Srbsku, kdy hattrickem zařídil výhru 4:0.

Rázem se o něj začalo zajímat několik klubů, nejrychlejší však byl Stuttgart, v němž se sejde s jiným českým hráčem Adamem Hlouškem. "V konečné fázi jsme se rozhodovali mezi třemi zahraničními kluby. Ale Stuttgart byl nejrychlejší, na sobotní jednání dorazil i trenér, aby představil svou vizi. To rozhodlo. Navíc splnili i finanční podmínky Jihlavy," řekl hráčův manažer David Nehoda.

"Je to pro Honzu ideální angažmá. Bundesliga se vším všudy. Vynikající tréninkové centrum mu dá možnost dalšího rozvoje," popsal Nehoda. "Honza na ně zapůsobil na šampionátu. Na poslední zápas se na něj přijeli podívat a řekli si, že v něm je potenciál. Bylo to štěstí, ale to přeje připraveným," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kliment se stěhuje z Jihlavy do Stuttgartu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články