Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hradec, Jihlava, Ústí a Budějovice zatím nenechaly soupeřům ani bod

Po Jihlavě a Ústí nad Labem zůstaly stoprocentní na začátku nového ročníku druhé ligy také týmy Hradce Králové a Českých Budějovic. Východočeši po dvou triumfech zvítězili na hřišti Sokolova 3:1, který zatím naopak čeká na první body. Hráčem zápasu byl Adam Vlkanova, který vstřelil jednu branku a měl podíl na dalších dvou. Jihočechům zachránil výhru proti nebezpečné Vlašimi v předposlední minutě Táborský. 

Lukáš Vaculík z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Hradec pod vedením nového trenéra Zdenka Frťaly vstoupil do sezony v dobré formě a potvrdil ji i v Sokolově. Hosty poslal ve 40. minutě do vedení po individuální akci Vlkanova, po změně stran si dal domácí Mišůn hlavou vlastní gól a v 88. minutě přidal třetí královéhradeckou branku Kvída. To už Sokolov dohrával v deseti, i tak ještě snížil zásluhou Ševčíkovy hlavičky. Domácí svěřenci kouče Pavla Horvátha prohráli už potřetí.

Dosud neporažený zůstává Varnsdorf, který překvapivě remizoval v Pardubicích bez branek. Domácí favorit měl více ze hry, ale své šance neproměnil. Varnsdorf má na kontě pět bodů, Pardubice o jeden méně.

Ústí a Jihlava zůstávají stoprocentní

Jihlava měla od začátku herní převahu, kterou poprvé vyjádřil gólově ve 31. minutě Klíma střelou zblízka. Účastník minulého ročníku nejvyšší soutěže zvýšil těsně před pauzou, kdy se prosadil další útočník Klobása po Klímově přiťuknutí hlavou.

Gólman Buček ze začátku druhé půle zlikvidoval Klobásovu hlavičku, ale v 78. minutě po zmatcích v obraně přidal třetí branku Zoubele. Výborný Buček poté zabránil dalším gólům Vysočiny, ale zmar domácích v nastavení dokonal obránce Ambrozek, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. Znojmo má po třech kolech na kontě jediný bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Znojmo – Jihlava

Zápas v Ústí rozhodl ve 22. minutě záložník Krátký střelou k tyči. Na začátku druhé půle domácí podržel brankář Lindr proti ráně Janošíka. V 68. minutě mohl přidat pojistku Výborný, ale nepotrestal Palečkovu špatnou rozehrávku a trefil jen třineckého gólmana.

Skóre v závěru nezměnil ani hostující Buchvaldek, jehož pokus po rohu zneškodnil Lindr. Třinec, který v minulém ročníku skončil na pátém místě tabulky, tak zůstává poslední.

Budějovičtí doma od začátku Vlašim přehrávali a vytvářeli si řadu šancí, ale dlouho stříleli nepřesně nebo jim stál v cestě pozorný gólman Le Giang. Brankáře hostů dokázal překonat až těsně před koncem střídající Táborský, jenž pohotově zužitkoval Kladrubského centr.

Neporazitelnost udržel také nováček z Prostějova, který remizoval bez branek s Viktorií Žižkov. V 74. minutě trefil domácí Koudelka břevno a své šance neproměnili ani hosté. Pražané si připsali druhou remízu, stejně jako soupeř.

Zato Táborsko bodovalo poprvé. Vítkovice sice poslal do vedení v desáté minutě Vasiljev, ale už za tři minuty vyrovnal Frýdek. Druhý poločas jasně patřil Táborsku. Krátce po změně stran otočil skóre Pilík, v 67. minutě zvýšil Vandas a čtvrtý gól přidal pět minut před koncem Musiol. Hosté už jenom zmírnili prohru po zásahu Mišinského z nastavení.

Zbrojovka, která v předchozích dvou kolech získala jediný bod, měla proti nováčkovi z Chrudimi od začátku převahu. Magera a Bartolomeu ještě velké šance neproměnili, ale ve 39. minutě už se prosadil Bariš umístěnou střelou.

Brněnský účastník minulé sezony nejvyšší soutěže znovu překonal chrudimského brankáře Mrázka v 60. minutě díky dorážce Magery. Za čtvrt hodiny přidal třetí zásah z brejku opět Bariš. Chrudim má po třech kolech na kontě bod.

3. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 22. Krátký. Rozhodčí: Ginzel - Fišer, Vít. ŽK: Janošík, Hejný, Čelůstka (všichni Třinec). Diváci: 1054.

Znojmo - Jihlava 0:3 (0:2)
Branky: 31. J. Klíma, 44. Klobása, 78. Zoubele. Rozhodčí: T. Klíma - Petřík, Pochylý. ŽK: Ambrozek, St. Hillaire - Vaculík. ČK: 90.+2 Ambrozek. Diváci: 928.

Pardubice - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Severýn - Šimáček, Polák. ŽK: Tischler, Kovář - Kubista, Rudnytskyy. Diváci: 795.

Sokolov - Hradec Králové 1:3 (0:1)
Branky: 90. Ševčík - 40. Vlkanova, 63. vlastní Mišůn, 88. Kvída. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Vodrážka. ŽK: Stropek, Mejdr, Kosak - Zorvan. ČK: 82. Stropek. Diváci: 710.

Prostějov - Viktoria Žižkov 0:0
Rozhodčí: Lerch - Ratajová, Hock. ŽK: Sus, Píchal - Stříž. Diváci: 746.

České Budějovice - Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 89. Táborský. Rozhodčí: Matějček - Kubec, Pfeifer. ŽK: Mareček, Fotr, Fortelný (všichni Vlašim). Diváci: 1305.

Táborsko - Vítkovice 4:2 (1:1)
Branky: 13. Frýdek, 49. Pilík, 67. Vandas, 85. Musiol - 10. Vasiljev, 90.+1 Mišinský. Rozhodčí: Rejžek - Arnošt, Novák. ŽK: Pilík - Motyčka, Holiš, Hýbl, Mikula, Pašek, Bzirský. Diváci: 1093.

Brno - Chrudim 3:0 (1:0)
Branky: 39. a 84. Bariš, 60. Magera. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Drahoš (Chrudim). Diváci: 2321.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články