Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šance na úspěch je i s Německem ve skupině, věří Nedvěd českému týmu

Praha - Když Pavel Nedvěd otevřel první míček a viděl nápis Německo, hned mu bylo jasné, že český fotbal nepotěší. Právě totiž české jednadvacítce nalosoval do skupiny pro domácí mistrovství Evropy nejtěžšího možného soupeře, kterému se chtěli Češi vyhnout. Držitel Zlatého míče a jeden z nejlepších českých fotbalistů v historii však věří, že jeho nástupci v národním týmu těžkou skupinu zvládnou a dosáhnou na úspěch.

Pavel Nedvěd v rozhovoru s prezidentem UEFA Michelem Platinim
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Klukům jsem se už z pódia omlouval, protože jsme se o tom těsně před losem bavili a Němce nechtěl nikdo. Mají silné mládežnické výběry, které v Evropě dominují. Jsou pro mě hlavní favorit turnaje," řekl po losu Nedvěd, který většinu kariéry strávil v Itálii, kde nyní figuruje i ve vedení Juventusu Turín.

Proto má dobrý přehled o italském fotbale a domnívá se, že druhý z možných soupeřů z nasazených celků Itálie by byl přijatelnější soupeř. "Podle mého názoru by Itálie byla lehčí. Italský fotbal má přece jen teď problémy. Sice se je snaží řešit, ale Německo je teď v mládeži dál," míní Nedvěd, který Německo vytáhl do české skupiny i při generálce.

Přesto věří, že si čeští mladíci poradí a uspějí. "Nebojím se toho. Jsem rád, že hrajeme v této skupině. Je lepší mít Německo teď, než na ně narazit v semifinále. Šance na úspěch je, máme dobré hráče a motivace bude obrovská," řekl bývalý kapitán národního týmu.

Na šampionátu bude přítomen jako ambasador. "Ale i kdybych nebyl ambasador, tak bych na turnaj přijel jako zástupce Juventusu, protože tento turnaj je pro všechny kluby velmi zajímavý. Není to totiž mistrovství jednadvacítek, ale hotových hráčů, kteří hrají ve velkých klubech. Uvidíme tu skvělé mladé hráče, z nichž budou velké hvězdy. Někteří z nich už skoro jsou," vysvětlil Nedvěd.

Proto upozorňuje hráče, že právě na tomto šampionátu mohou svými výkony zaujmout pozorovatele z velkých klubů více než kdykoli jindy. "Všichni turnaj sledují. Pro kluky to může být obrovský odrazový můstek dál. Větší šance pro ně teď neexistuje," dodal Nedvěd.

Ohlasy po losu ME do 21 let:

Horst Hrubesch (trenér Německa): "Samozřejmě chceme titul, ale je tu osm favoritů na vítězství. Srbsko vyřadilo Španěly, Dánsko je rovněž silné a Česko hraje doma. Bude to pro nás velká výzva a konkurence. Jsme rádi, že se nám splnilo přání a že jsme ve skupině A, protože jsme se chtěli vyhnout většímu cestování."

Jess Thorup (trenér Dánska): "Už před losem jsem říkal, že německý tým je tu nejlepší. O českém týmu toho moc nevím, protože nehráli kvalifikaci, ale vždy měl dobré hráče, navíc je pořadatel, takže to bude určitě těžký soupeř. A Srbsko vyřadilo obhájce titulu Španělsko. Takže to bude velmi těžká skupina. My se ale samozřejmě pokusíme postoupit. Německo by mělo jít dál a my tři ostatní týmy se popereme o druhé postupové místo. Kvalifikace nám vyšla, máme hodně sebevědomí, dávali jsme hodně gólů, pokusíme se na to navázat i na turnaji. Věřím, že budeme mít všechny opory z A-týmu."

Radovan Čurčič (trenér Srbska): "Myslím, že obě skupiny jsou vyrovnané, žádná není lehčí. V naší skupině je favorit Německo. Je tu i Česká republika, která bude nebezpečná. Známe se z mistrovství Evropy do 19 let v roce 2011, kdy se potkaly tyto generace. Ale i my máme silný výběr a věřím, že se popereme o postup. Všichni hráči z reprezentačního A-týmu chtějí za jednadvacítku hrát, ať už jsou to Markovič, Nastašič, Jojič a další. Sice s námi nehráli v kvalifikaci, ale věříme, že se k týmu pro šampionát připojí, abychom byli co nejsilnější."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články