Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednadvacítka díky gólům Wágnera vyhrála na Slovensku

Senec (Slovensko) - Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili v přípravném duelu na Slovensku 2:1. Zápas hraný mimo oficiální termín UEFA rozhodl dvěma góly na přelomu poločasů plzeňský Tomáš Wágner. Ve 43. minutě nejprve otevřel skóre střelou do horního rohu branky a po změně stran proměnil penaltu. Mladíci si připsali čtvrtou výhru za sebou.

Utkání Slovensko - ČR
zdroj: ČTK

Český trenér Jakub Dovalil využil utkání především k testování dalších hráčů před červnovým pokračováním evropské kvalifikace a k přípravě v Senci povolal hned sedm nováčků. Češi měli ve svém kádru pouze tři hráče se čtyřmi a více starty, přesto od úvodních minut ovládli hru a většinu času drželi míč na svých kopačkách.

K větším šancím se ale dostali až na přelomu obou poločasů a hned z první udeřili. Kopic ve 43. minutě zacentroval z pravé strany a Wágner se trefil přesně do horního rohu. Plzeňský útočník pak pět minut po přestávce přidal svůj třetí gól za jednadvacítku, když s přehledem proměnil pokutový kop. Vzápětí si mohl dokonce připsat hattrick, ale rozhodčí mu ve velké šanci odpískal útočný faul.

Slováci se v závěru snažili o zkorigování skóre. Brankář Valeš nejprve ještě vychytal únik obránce Košúta působícího ve Slovácku, v první minutě nastavení už byl ale krátký na Lásikovu dorážku po přímém kopu záložníka rezervního týmu Chelsea Lalkoviče. Vedle Košúta se v domácím dresu představil také další hráč z české ligy ostravský Greguš, který měl dokonce kapitánskou pásku.

Slovensko - ČR 1:2 (0:1) Branky: 90.+1 Lásik - 43. a 50. z pen. Wágner. Rozhodčí: Szabó (Maď.). ŽK: Paur, Šimonek, Košút, Lásik (všichni SR). Diváci: 1132.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články