Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím vnímá prohru s Němci jako poučení, od některých hráčů čekal víc

Hamburk – Překvapení se nekonalo. Česká fotbalová reprezentace na půdě úřadujících světových šampionů z Německa prohrála jednoznačně 0:3 a trenér Karel Jarolím připustil, že od některých hráčů očekával lepší výkon. Prohru v Hamburku bere jako dobrou zkušenost a věří, že ji národní tým zúročí během následujících zápasů. Do úterního duelu s Ázerbájdžánem plánuje udělat změny v sestavě.

"Němci ukázali, že je to mužstvo, které je nějakou dobu pohromadě a jeho hráči hrají ve špičkových týmech. Prokázali jasnou kvalitu. Věřím, že je to pro nás dobrá zkušenost a škola, abychom ji uplatnili v dalších zápasech. Byla to lekce, ale jedině takové zápasy hráče prověří," řekl Jarolím.

Už před samotným utkáním se nechal slyšet, že kvalifikační duel v Německu je i pro něj speciální.

"Byla to zkušenost i pro mě osobně. Sám jsem byl zvědavý, co to udělá v takhle těžkém zápase. Jsem pevně přesvědčen, že se z toho ponaučím i já do dalších zápasů. Něco mi to ukázalo, od některých hráčů bych čekal lepší individuální výkony. I z toho budeme vycházet v dalším zápase," dodal Jarolím.

Ne všichni hráči podle něj předvedli to, na co mají. "Někteří kluci byli zbytečně moc nervózní a z toho pramenily zbytečné ztráty. A to i v momentě, kdy nebyli pod tlakem," upozornil šedesátiletý kouč.

"I v takhle těžkých zápasech by ti hráči, o kterých si myslím, že by měli být tahouni, měli být cítit. Ne všichni podali úplně optimální výkon, jakého jsou schopni. Třeba Láďa Krejčí hraje italskou ligu a očekával bych kvalitnější výkon, to se přiznám," pokračoval.

Do úterního zápasu s Ázerbájdžánem v Ostravě plánuje změny v sestavě. I proto, že kvůli žlutým kartám nebude k dispozici záložník David Pavelka.

"Je to reprezentace a ta není jen o jedenácti lidech. Nemůžeme říct, že bychom měli tak silné individuality, že by hráči byli momentálně nepostradatelní. Já jsem jim říkal, že dojde k obměně, že tam přijde nová krev, nová energie. Jestli je to Petr, nebo Pavel, je jedno," prohlásil bývalý trenér Slavie či Mladé Boleslavi.

Ázerbájdžán po výhře nad Norskem 1:0 odskočil českému celku ve skupině už na pět bodů. "V koutku duše jsem doufal, že bychom tady v Německu mohli něco uhrát. Klíčové ale budou zápasy s Norskem, Severním Irskem a Ázerbájdžánem. Jestliže chceme pomýšlet na to, abychom skončili druzí, musíme zápas s Ázerbájdžánem zvládnout za každou cenu," zakončil Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články