Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím: Na Dány půjdeme s hráči, kteří zatím neměli šanci se ukázat

Mladá Boleslav - Trenér Karel Jarolím potvrdil, že do přípravného zápasu s Dánskem zasáhnou zejména hráči, kteří dosud tolik prostoru v kvalifikaci mistrovství světa nedostávali. "Je to pro ně dobrá šance se ukázat," prohlásil. Na poločas rozhodně počítá i s Bořkem Dočkalem, brankáři Tomáš Koubek a Jiří Pavlenka by se měli podle kouče české reprezentace po pětačtyřiceti minutách protočit. "Jsme ve fázi, kdy i v přípravném utkání potřebujeme dobrý výsledek i výkon. Věřím, že to hráči předvedou," uvedl Jarolím. Utkání odvysílá živě ČT sport a náš web v úterý od 20:10.

"Změny budou. Všichni hráči, kteří do prvního utkání s Norskem nenastoupili, půjdou od začátku. Někteří se prostřídají, ti, co absolvovali první utkání," uvedl Jarolím, který by rád s národním týmem navázal na páteční úvodní kvalifikační výhru a zakončil úspěšně kalendářní rok. "Věřím, že ti, kteří dostanou šanci, ji vezmou za pačesy. Ten tlak není takový jako v zápase s Nory, takže může hrát uvolněněji," řekl Jarolím.

"Tím ale nechci v žádném případě říct, že bychom neměli hrát zodpovědně. Jsme ve fázi, kdy potřebuje jak výsledek, tak dobrý fotbal. I pro psychiku by byl ten výsledek důležitý," dodal Jarolím.

Současná forma českého týmu byla jedním z témat nového Fotbal fokus podcastu:

Nejistý je start záložníka Davida Pavelky. "Měl problémy se zubem, který mu trhali. Vynechal včerejší trénink. Jeho stav se zlepšil a finální rozhodnutí uděláme po tréninku. Ostatní jsou v pořádku," řekl Jarolím.

Po duelu s Norskem dostali volno lehce zranění Jiří Skalák, Tomáš Sivok a Tomáš Hořava a nachlazený Patrik Schick. Dodatečně povolán byl liberecký Jan Sýkora.

Trenér se s národním celkem podruhé vrátí do Mladé Boleslavi, kde ještě vedl na začátku sezony. Na konci srpna v premiéře s reprezentací tam porazil 3:0 Arménii. "Byl to tady můj první reprezentační zápas. Vyhráli jsme ho a byl bych hrozně rád, kdybychom na to navázali," prohlásil.

Záznam tiskové konference před přátelským utkáním s Dánskem:

Dánům podobně jako českému týmu bude chybět několik stabilních opor, Jarolím to ale nepovažuje za nějakou výhodu. "I když Dánové nenastoupí kompletní, mají z čeho vybírat. Jsou po celé Evropě, mají mladé talentované hráče, kteří hrají v dobrých klubech. Nemůžeme si myslet, že nastoupíme proti slabému mužstvu," uvedl Jarolím.

"Otázka je, jak to Dánové postaví. Někdy hráli na tři obránce, minule zase na čtyři. Pro nás je to velká neznámá," dodal Jarolím. Zapracovat chce na ofenzivní fázi. "Velké rezervy byly proti Norsku i ve středu pole. Ukázali jsme si to na videu a dnes se tomu budeme na tréninku věnovat," doplnil kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články