Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Jarolím: Nechtěl jsem působit příliš nervózně. Tak mě napadly hamburgery

Praha – Trenér Karel Jarolím cítil po utkání s Norskem zejména úlevu a je rád, že pro českou reprezentaci dopadlo vítězstvím 2:1. V opačném případě by byly naděje na pošilhávání po mistrovství světa 2018 na bodu mrazu. Jarolím je spokojený hlavně proto, že jeho svěřence ještě čeká příprava proti Dánsku a další soutěžní zápas je na plánu až v březnu příštího roku. "Všichni jsme věděli, jak je ten duel důležitý," shrnul trenér národního týmu páteční deul v pražském Edenu, v němž hráče motivoval i dost netradičně: fast foodem. Přípravu s Dánskem odvysílá živě ČT sport a náš web v úterý od 20:10.

Jarolím se chtěl před Norskem poučit z předchozích kvalifikačních zápasů. "Jak proti Severnímu Irsku, tak Ázerbájdžánu jsme se snažili hru hodně kontrolovat, ale ve finální fázi nám chybělo více důrazu, náběhů. Na základě toho jsme trochu pozměnili taktiku. Chtěli jsme soupeře pustit trochu výš, abychom měli víc prostoru na protiútoky," popsal Jarolím.

A ukázalo se, že se s realizačním týmem rozhodl správně. "Právě po takových situacích jsme vstřelili branky a byly tam i další nebezpečné situace," prohlásil v rozhovoru pro ČT sport.

Potěšil ho zejména výkon Bořka Dočkala, jehož přihrávky stály za oběma góly české reprezentace. Jarolím se domnívá, že k tomu pomohlo i Dočkalovo vyloučení v ligovém zápase v Liberci. "Asi to chtěl odčinit. Ale věřím, že i kdyby k vyloučení nedošlo, Bořek by stejně odehrál kvalitní utkání. Ale takhle asi o to víc," řekl Jarolím k opoře záložní řady Sparty.

Dočkal dostal od disciplinární komise stop na tři soutěžní zápasy. "Věděl, že má trest, kdyby nehrál Evropskou ligu, tak pro něj podzim skončil. On je typ hráče, který tyhle přihrávky umí, což se potvrdilo. A pro nás bylo důležité, že jsme to dokázali zužitkovat," poukázal Jarolím na góly Krmenčíka a Zmrhala.

Jarolím byl rád, že se mu neotřelá sestava, která leckoho překvapila, vyplatila. "Třeba Zmrhal je plachý, to mu vyčítá vícero trenérů, i v klubu to o něm každý říká. Ale já jsem věřil, že nastanou situace, kdy naběhne do prostoru. Když jsem se díval v televizi, gól proti Norsku byl na hraně, ještě že tak a skončilo to brankou," uvedl trenér.

Za góly slíbil návštěvu fast foodu, i když sám je na kondici hráčů velký pedant. "Ale už ne zdaleka tak, jako to bývalo. Jen myslím, že to patří k tomu a samotný výkon se skládá z mozaiky a do ní zapadá i to, jak se o sebe hráč stará, i co se týče stravování. Neměl jsem to vůbec připravené. Blesklo mi to, až když mi byla položena otázka. Pro hamburgery bych jel rád, ale Krmenčík si to na základě vyšetření dovolit nemůže, zato Zmrhal by mohl, ale nechce," řekl dobře naladěný Jarolím.

"Fast food asi nebude, náš kondiční trenér má se mnou nějaké nesrovanlosti ohledně váhy, takže jsme se dohodli, že to padá," doplnil Krmenčík. "Po zápase mi skoro vybouchl mobil, měl jsem tam pět set gratulací, sto zmeškaných hovorů. Ještě teď se z toho ten telefon vzpamatovává. Nejvíc mě dojala gratulace od mého bratra," řekl s úsměvem.

S asistenty se snažil působit tak, aby reprezentanti necítili přehnanou nervozitu. "Je mi jasné, že každý z hráčů si uvědomoval, jak je to utkání důležité. Možná i ten fast food mohl dopomoct k tomu, že atmoška byla uvolněnější," řekl Jarolím.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články