Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dal gól Juventusu a příště nehrál. Schick v Janově netuší, na čem je

Praha – Před týdnem si otevřel střelecký účet v italské Serii A. Ve slavné aréně turínského Juventusu překonal brankáře Neta a deník La Gazetta dello Sport jej označil za nejlepšího hráče Sampdorie Janov. Přesto reprezentační útočník Patrik Schick usedl v následujícím utkání proti Interu Milán na lavičku náhradníků, kde nakonec strávil celých devadesát minut. 

Pravé důvody toho, proči proti Interu nezasáhl do hry, Schick netuší. "Přiznám se, že nevím, čím to je. Spíš jsem počítal s tím, že bych nějakou tu příležitost mohl dostat, že bych mohl naskočit, ale nestalo se tak," uvedl.

Z vedení týmu s ním nikdo o aktuální pozici nehovořil. "Je škoda, že tak úplně nevím, na čem jsem. Jednou to vypadá dobře, jednou špatně," řekl Schick, který doufam, že by jeho nasazování do hry mohlo být s postupem času větší.

Nejen o Patriku Schickovi byla řeč v posledním dílu Fotbal Fokus podcastu:

"Před minulou reprezentační přestávkou jsem vlastně už naskakoval na ty půlhodiny a vypadalo to, že by se to mohlo zlepšit. Nastoupil jsem v základu proti Juventusu, dal jsem i gól, teď zase nic," prohlásil.

Svou formu před reprezentačním srazem přesto nevnímá nijak negativně. "Jsem rád, že jsem zdravý, že můžu naplno trénovat. Tréninky jsou náročné, ale po fyzické stránce se cítím dobře," uvedl v telefonickém rozhovoru pro ČT sport přímo z Janova.

"I ten gól, který jsem dal, mi trošku pomohl k sebevědomí. Ve statistikách už něco mám, takže alespoň tohle," dodal s tím, že po herní stránce může být sám se sebou spokojený. "Samozřejmě, bylo těžké hrát na Juventusu. Zase tolik věcí jsem tam neměl, ale myslím si, že to nebyl špatný výkon. I v prestižních novinách La Gazzetta jsem vlastně z našeho týmu dostal nejlepší hodnocení," uvedl skromně.

Po letním přestupu ze Sparty (jinak hostoval v Bohemians 1905, pozn. red.) nastoupil Schick proti Juventusu k pátému zápasu v italské lize, ale poprvé dostal příležitost v základní sestavě. Jeho velká chvíle přišla v 57. minutě, kdy po přihrávce Dennise Praeta z levé strany uprostřed pokutového území poslal míč k pravé tyči a snižoval na 2:1.

Schick, donedávna opora jednadvacítky, figuruje v nominaci kouče Karla Jarolíma na kvalifikační zápas s Norskem a přátelské utkání proti Dánsku. Vedle něj se do útoku dostal i Milan Škoda ze Slavie, další jméno přidá Jarolím do nominace po víkendových duelech.

Takto Patrik Schick hodnotil říjnovou bezbrankovou remízu s Ázerbájdžánem:

Je nám líto, video expirovalo.
Schick: Neměli jsme moc šancí, nedostávali jsme se do bloku

Hlavní zprávy

Nejčtenější články