Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jarní část ligy začíná. Program otevřou Teplice s Jabloncem

Program nejvyšší domácí fotbalové soutěže se rozebíhá. Po rekordně krátké pauze je tu předehrávka 15. kola mezi Teplicemi a Jabloncem. Tepličtí chtějí v severočeském souboji potvrdit zlepšení pod trenérem Radimem Kučerou, pod nímž ve čtyřech z pěti ligových zápasů bodovali. Přímý přenos duelu sledujte od 17:40 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Lutonský ke startu fotbalové ligy ve Studiu 6

Jablonec z posledních sedmi kol šestkrát vyhrál a jednou remizoval a překvapivě přezimoval na druhém místě tabulky, i když má na kontě o zápas více než třetí Sparta. V rekordně krátké zimní přestávce Severočeši prohráli oba přípravné zápasy.

"Umístění nás samozřejmě těší, ale čeká nás ještě 20 zápasů, takže bych nedělal žádné předčasné závěry. Sparta a Plzeň, ale i další kluby udělají nějaké strategické věci a budou se chtít dostat zpátky tam, kam patří. Věřím, že my jsme dobře připraveni. Budeme chtít navázat na podzim, ač to na současných terénech bude horší," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Jeho svěřenci vyhráli posledních pět ligových zápasů s Teplicemi. Na Stínadlech dvakrát za sebou zvítězili 2:1 a bodovali tam v pěti z posledních šesti duelů.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Teplice jsou posilněné dvěma výhrami v Boleslavi a ve Zlíně. Kádr si sednul, přišel nový trenér a je tam zřejmě nová strategie. Co máme zprávy, nebude tam optimální terén. Jenže ani když máme dnes všichni vyhřívané trávníky, nemůžeme v tomto počasí čekat nic lepšího. Bude to boj, jako vždy v Teplicích," dodal Rada, jenž v minulosti Teplice hned čtyřikrát vedl.

Tým ze Stínadel se po příchodu kouče Kučery výrazně zvedl. Tepličtí pod novým trenérem bodovali ve čtyřech z pěti kol a podzim zakončili dvěma výhrami. Na 12. místě mají sedmibodový náskok na sestupové příčky.

"Musíme sbírat body, aby závěr sezony nebyl v hektice. Jablonec v závěru podzimu působil velmi dobrým dojmem, byl v herní i výsledkové pohodě. Teď se mu dva zápasy v přípravě výsledkově nepodařily, ale to je hodně zavádějící. Kvalita v tom týmu stoprocentně je, čeká nás druhý celek tabulky, takže doopravdy těžké utkání. Ale chtěl bych, abychom domácí zápasy zvládali a nerozdávali body. Jablonci nic nedarujeme," řekl Kučera.

Část jeho svěřenců v zimní pauze prodělala koronavirus. "Tento týden už jsme naštěstí všichni. Zapojili se i hráči, co byli v karanténě, což je pozitivní," dodal Kučera.

Zápas má výkop v 18:00. Kvůli trvajícím omezením proti covidu-19 stále nemohou do hlediště fanoušci. Jarní část začíná už v polovině ledna kvůli neplánované měsíční koronavirové pauze v průběhu podzimu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články