Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec v poháru porazil Duklu, Slovácko remizovalo s Baníkem

Praha - Fotbalisté Jablonce potvrdili roli favoritů a v úvodním utkání osmifinále Ondrášovka Cupu porazili na domácím hřišti nováčka nejvyšší soutěže Duklu Praha 1:0. O vítězství Severočechů rozhodl v závěru první půle proměněnou penaltou nejlepší ligový kanonýr David Lafata. V dalším dnešním zápasu remizovalo Slovácko s Ostravou 1:1.

David Lafata
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Jablonec vyhrál doma páté soutěžní utkání za sebou. Severočeši v minulém kole poháru při výhře 6:4 na hřišti Kunic propadli v defenzivě, ale dnes měla jejich pozměněná obrana okénka jen v úvodu. Dukla ale dvě nadějné šance nevyužila a od té doby už hrál prim Baumit.

Vzrůstající aktivitu Jablonec proměnil ve vítězný gól na konci první půle. V 38. minutě nařídil sudí Franěk po zákroku na Vaňka penaltu a Lafata navázal na své dva proměněné pokutové kopy z nedělního ligového utkání proti Žižkovu.

S třinácti trefami nejlepší střelec nejvyšší soutěže mohl po pauze přidat i další góly, ale stejně jako jeho spoluhráči několikrát ztroskotal na náhradním brankáři Dukly Kučerovi. Oba soupeři se utkají třikrát v krátké době, za necelý měsíc totiž poměří síly i v lize.

Podobně na tom jsou i Slovácko s Baníkem, který v sobotu v lize doma prohrál 0:1, ale dnes si ze soupeřova stadionu odvezl slibnou remízu. Na gól domácího Doška z první půle odpověděl po změně stran vyrovnáním ostravský Droppa.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Jablonec - Dukla

Slovácko se v úvodu nějakou dobu hledalo, ale jakmile se domácí dostali do první šance, okamžitě ji využili. Na Ondřejkův centr z přímého kopu si naskočil Došek a proti jeho hlavičce do šibenice byl Pietrzkiewicz bezmocný. Na domácí straně pak přišly další šance, ale zvýšení náskoku se nekonalo. A mohl přijít trest, jenže to by proti Malcharkovi a Krautovi nesměl stát gólman Filipko, který bravurně zlikvidoval všechny možnosti hostů.

Z první velké šance druhé půle ale už Baník udeřil. Kraut se ocitl za obranou Slovácka, proti domácímu gólmanovi sice neuspěl, ale Droppova dorážka znamenala vyrovnání. Slovácko mohlo ještě několikrát znovu výsledek zvrátit na svou stranu, ale Doškovu střelu zlikvidoval Pietrzkiewicz a Valentův pokus proletěl pouze kolem tyče, a tak si Baník odvezl do odvety příznivou remízu. Tři úvodní zápasy 4. kola se již hrály, zbývající tři utkání jsou na programu v říjnu. Termíny odvet budou teprve upřesněny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články