Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Inter přetlačil Juventus a upevnil si vedení, Neapol otočila zápas s Veronou

Fotbalisté Interu Milán v přímém souboji o první místo v italské lize porazili Juventus 1:0 a tabulku vedou o čtyři body, navíc mají zápas k dobru. Namále měla Neapol, která na svém stadionu prohrávala ve 23. kole s Veronou, zápas ale stačili její hráči otočit a zvítězili 2:1. Obhájce titulu se posunul na sedmé místo tabulky. Bergamo zdolalo doma Lazio Řím 3:1, dvakrát skóroval Charles De Ketelaere. FC Turín remizoval se Salernitanou bez branek. V pondělní dohrávce přehrál AS Řím 4:0 Cagliari, na jejichž lavičce odseděl celý zápas Jakub Jankto.

Neapol – Verona
zdroj: Reuters autor: Ciro De Luca

Největší tahák kola mezi Interem a Juventusem rozhodl na San Siru vlastní gól Gattiho ve 37. minutě. Domácí bodovali v šestnáctém kole po sobě, naopak turínský tým našel přemožitele v Serii A po sedmnácti duelech.

Všechny branky v duelu Neapole s Hellasem padly v závěrečné dvacetiminutovce druhé půle. Hosty dostal do vedení Coppola, jenže Ngonge a Kvaracchelija v rozmezí 79. až 87. minuty obrátili skóre. Celek zpod Vesuvu bodoval ve třetím kole po sobě a na čtvrté Bergamo, které drží poslední postupovou příčku znamenající účast v Lize mistrů, ztrácí nadále čtyři body. Verona zůstala na první sestupové příčce.

Bergamo rozhodlo o triumfu nad Laziem v první půli, kdy se trefili Pašalič a De Ketelaere z penalty. Belgický záložník skóroval i po změně stran, za Římany snížil z pokutového kopu střídající Immobile. Atalanta bodovala páté kolo za sebou, z toho počtvrté vyhrála. Lazio prohrálo v Serii A po pěti duelech a je deváté.

FC Turín, odkud ve středu přestoupil zpátky do pražské Slavie stoper David Zima, bodoval v Serii A počtvrté v řadě a nadále mu patří desátá příčka. Poslední Salernitana po sérii čtyř porážek poprvé bodovala a na první pozici zajišťující záchranu má pětibodové manko.

Římané zvládli i třetí ligový zápas pod vedením kouče De Rossiho. Klubová legenda na lavičce AS se opět mohla spolehnout na kapitána a bývalého spoluhráče Pellegriniho, jenž už po 61 sekundách hry navázal na trefy z minulých dvou zápasů. Střelec úvodní branky navíc v 23. minutě chytrou patičkou připravil další zásah pro Paola Dybalu.

Argentinský mistr světa přidal svůj druhý gól krátce po pauze z penalty. Skóre uzavřel premiérovou trefou v Serii A osmnáctiletý nizozemský obránce Huijsen.

"Vlci" se v tabulce vrátili na páté místo o dva body před Boloňu, která má zápas k dobru. Cagliari je po třetí porážce za sebou na 18. místě znamenajícím sestup.

Italská fotbalová liga – 23. kolo:

FC Turín – Salernitana 0:0, Neapol – Hellas Verona 2:1 (79. Ngonge, 87. Kvaracchelija – 72. Coppola), Bergamo – Lazio Řím 3:1 (43. z pen. a 76. De Ketelaere, 16. Pašalič – 84. Immobile z pen.), Inter Milán – Juventus Turín 1:0 (37. vlastní Gatti), AS Řím – Cagliari 4:0 (23. a 50. z pen. Dybala, 2. Pellegrini, 59. Huijsen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články