Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Vlahovič pomohl dvěma trefami Juventusu, Žurkowski hattrickem zařídil výhru Empoli

Dušan Vlahovič byl při chuti, díky jeho dvěma trefám Juventus zvítězil na hřišti Lecce 3:0 a vystřídal Inter Milán v čele tabulky. Polský záložník Szymon Žurkowski ve 21. kole gólově zazářil. Hattrickem zařídil výhru Empoli 3:0 nad Monzou. Předposlední tým tabulky zvítězil po osmi zápasech a hned v prvním utkání pod vedením trenéra Davide Nicoly, jenž v pondělí nahradil odvolaného Aurelia Andreazzoliho.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: Reuters autor: Alessandro Garofalo

Vlahovič proti Lecce otevřel skóre v 59. minutě a druhou branku přidal o devět minut později. Srbský útočník vstřelil v lize už jedenáct branek a v tabulce střelců je o sedm zásahů druhý za Martínezem z Interu. Na konečných 3:0 upravil pět minut před koncem Bremer.

Kouč staré dámy Massimiliano Allegri si připsal 300. trenérskou výhru v Serii A. Po Giovannim Trapattonim (352) a Nereovi Roccovi (302) se stal teprve třetím mužem, jemuž se tuto metu podařilo v italské nejvyšší soutěži zdolat.

Juventus vyhrál popáté v řadě a po 21 kolech má 52 bodů. Druhý Inter má o bod méně, ale má zápas k dobru.

Šestadvacetiletý Žurkowski vstřelil dva góly duelu Empoli s Monzou v prvním poločase a hattrick zkompletoval v 73. minutě. Do Empoli přišel v lednu na hostování ze Spezie a poprvé v novém týmu skóroval už minulý víkend. Toskánský tým se po první výhře od listopadu přiblížil na dva body záchraně.

Výsledky 21. kola italské fotbalové ligy

Frosinone – Cagliari 3:1 (62. Mazzitelli, 75. Soulé, 90.+5 Kaio Jorge – 26. Sulemana), Empoli – Monza 3:0 (13., 38. a 73. Žurkowski), Salernitana – FC Janov 1:2 (2. Martegani – 13. Retegui, 57. Gudmundsson z pen.), Lecce – Juventus Turín 0:3 (59. a 68. Vlahovič, 85. Bremer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články