Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

Vlahovič pomohl dvěma trefami Juventusu, Žurkowski hattrickem zařídil výhru Empoli

Dušan Vlahovič byl při chuti, díky jeho dvěma trefám Juventus zvítězil na hřišti Lecce 3:0 a vystřídal Inter Milán v čele tabulky. Polský záložník Szymon Žurkowski ve 21. kole gólově zazářil. Hattrickem zařídil výhru Empoli 3:0 nad Monzou. Předposlední tým tabulky zvítězil po osmi zápasech a hned v prvním utkání pod vedením trenéra Davide Nicoly, jenž v pondělí nahradil odvolaného Aurelia Andreazzoliho.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: Reuters autor: Alessandro Garofalo

Vlahovič proti Lecce otevřel skóre v 59. minutě a druhou branku přidal o devět minut později. Srbský útočník vstřelil v lize už jedenáct branek a v tabulce střelců je o sedm zásahů druhý za Martínezem z Interu. Na konečných 3:0 upravil pět minut před koncem Bremer.

Kouč staré dámy Massimiliano Allegri si připsal 300. trenérskou výhru v Serii A. Po Giovannim Trapattonim (352) a Nereovi Roccovi (302) se stal teprve třetím mužem, jemuž se tuto metu podařilo v italské nejvyšší soutěži zdolat.

Juventus vyhrál popáté v řadě a po 21 kolech má 52 bodů. Druhý Inter má o bod méně, ale má zápas k dobru.

Šestadvacetiletý Žurkowski vstřelil dva góly duelu Empoli s Monzou v prvním poločase a hattrick zkompletoval v 73. minutě. Do Empoli přišel v lednu na hostování ze Spezie a poprvé v novém týmu skóroval už minulý víkend. Toskánský tým se po první výhře od listopadu přiblížil na dva body záchraně.

Výsledky 21. kola italské fotbalové ligy

Frosinone – Cagliari 3:1 (62. Mazzitelli, 75. Soulé, 90.+5 Kaio Jorge – 26. Sulemana), Empoli – Monza 3:0 (13., 38. a 73. Žurkowski), Salernitana – FC Janov 1:2 (2. Martegani – 13. Retegui, 57. Gudmundsson z pen.), Lecce – Juventus Turín 0:3 (59. a 68. Vlahovič, 85. Bremer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články