Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ibrahimovičův plat je šílený, tvrdí ministryně. Tři čtvrtiny odevzdá

Paříž - Hvězda AC Milán Zlatan Ibrahimovič dnes podepsal tříletou smlouvu s Paris St. Germain, která mu zajistí pohádkový plat 14 milionů eur ročně. V rovnostářské Francii to okamžitě vzbudilo vlnu kritky. "Taková částka je astronomická a nerozumná. Toto jsou přesně věci, které jsou na dnešním fotbale odsouzení hodné," uvedla ministryně sportu Valérie Fourneyronová. Ibrahimovič přitom celé tři čtvrtiny platu nad jeden milion eur odvede na dani.

"Ukazuje se, jak moc fotbal potřebuje finanční regulace, se kterými přišel prezident UEFA Michel Platini. Evropské kluby mají v tuto chvíli dluhy ve výši 1,5 miliardy eur. Nad tím bychom se měli zamyslet," dodala ministryně.

Podle Fourneyronové se Ibrahimovič rozhodně nevyhne zaváděné "dani z luxusu", podle které by lidé s příjmem přes jeden milion měli odvádět 75 procent právě z té částky, která přesáhne milion eur. "U takových částek je to normální. A navzdory tomu, co jsme slyšeli, to fotbal určitě nezabije," prohlásila.

Ibrahimovič, bývalý hráč Ajaxu, Interu Milán, Juventusu a Barcelony, přišel do Francie z AC Milán spolu s brazilským obráncem Thiagem Silvou za 65 milionů eur. Za dosavadní posily, mezi které kromě dua z Milána patří ještě útočník Ezequiel Lavezzi z Neapole a mladý záložník Marco Verratti z Pescary, prý už vydali bohatí vlastníci klubu 112 milionů eur (2,82 miliardy korun).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články