Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Stoper Thiago Silva přestoupil do PSG. Ibrahimovič do Paříže míří také

Paříž - Sedmadvacetiletý brazilský reprezentační stoper, který doposud působil v AC Milán a před několika dny zde podepsal novou smlouvu, dnes přestoupil do Paris Saint-Germain. Zde podepsal kontrakt do roku 2017.

Thiago Silva a Zlatan Ibrahimovič
zdroj: EPA autor: Matteo Bazzi

Pařížský klub vedený Carlem Ancelottim, který v loňské sezoně skončil na druhém místě v nejvyšší francouzské soutěži, si tak zajistil služby jednoho z nejlepších stoperů současnosti.

PSG, který vlastní katarská investiční společnost, se tak pomalu stává jednou z nejmocnějších sil v současném fotbale. Stejně jako Manchester City si může dovolit nabídnout astronomické kontrakty a zaplatit vysoké přestupové částky. Ty jejich hráčům vynahradí fakt, že francouzská liga je až pátou nejlepší ligou v Evropě.

Klub navíc v koeficientu UEFA, de facto žebříčku evropských fotbalových týmů, figuruje až na 48. místě. To jej řadí např. za londýnský Fulham, ukrajinský Metalist Charkov či FC Kodaň, kterou loni v předkole vyřadila Viktoria Plzeň.

Do Paříže, která na svůj ligový titul čeká od roku 1994, už loni z Palerma zamířil velký talent Javier Pastore. Stejným směrem jako Thiago Silva pak nejspíš zamíří i švědský útočník Zlatan Ibrahimovič.

To, že hráč, jenž se svým týmem dokázal získat mistrovský titul v osmi z posledních devíti sezon, přestoupí do PSG, podle deníku Gazetta dello Sport potvrdil i prezident AC Milán Silvio Berlusconi: "Ano, prodal jsem Thiaga Silvu a Ibrahimoviče do Paříže. Ušetříme 150 milionů eur (zhruba 3,75 mld. korun) během dvou let."

Transfer Ibrahimoviče závisí ještě na sjednání podmínek smlouvy. "Ještě jsme se nedohodli a pokračujeme. Uděláme tiskovou konferenci, až to bude hotové," řekl agent švédského hráče Mino Raiola.

Zdroj
ČTK, PSG [www.psg.fr]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články