Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ibrahimovič opouští PSG. Přišel jsem jako král, odejdu jako legenda, potvrdil odchod

Paříž - Byla to nejdelší doba, kterou strávil v jednom klubu. Zlatan Ibrahimovič ale po čtyřech sezonách v Paris Saint-Germain opustí celek francouzského mistra. Čtyřiatřicetiletý útočník na Twitteru potvrdil, že v sobotu proti Nantes nastoupí k poslednímu zápasu v Parc des Princes. Zatím není jasné, kde bude Ibrahimovič pokračovat v kariéře.

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: Reuters

"Zítra mě čeká poslední zápas v Parku princů. Přišel jsem jako král, odejdu jako legenda," napsal Ibrahimovic, který v pařížském celku strávil čtyři roky. S týmem získal čtyři tituly a třikrát se stal nejlepším střelcem francouzské ligy.

"Během pouhých čtyř let se Zlatan nesmazatelně zapsal do historie klubu a francouzského fotbalu," uvedl ředitel klubu Násir Chelajfí. "Už teď se těším, až ukončí kariéru a opět s ním budu pracovat. V Paris St. Germain bude mít vždycky dveře otevřené," dodal.

V končícím ročníku dal zatím 36 branek a stal se nejlepším střelcem v historii klubu. Před příchodem do Francie nastupoval Ibrahimovic za Malmö, odkud v roce 2001 odešel do Ajaxu, se kterým dvakrát vyhrál nizozemskou ligu (2001/02 a 2003/04). Další tři tituly přidal v Interu Milán (2006/07, 2007/08, 2008/09), jeden získal s Barcelonou (2009/10) a AC Milán (2010/11).

Podle médií by mohl Ibrahimovic zamířit do Los Angeles Galaxy a spekulovalo se také o zájmu Manchesteru United.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články