Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ibrahimovič a United? Pro klub je moc starý, řekl van Gaal

Manchester (Británie) – Většina fanoušků Manchesteru United už doufá, že on o tom rozhodovat nebude. Pokud však Louis van Gaal zůstane na lavičce Red Devils, Zlatan Ibrahimovič, o jehož příchodu do United se často spekuluje, do klubu s největší pravděpodobnosti nezamíří. Nizozemský manažer sice švédskému útočníkovi vysekl poklonu, zároveň však řekl, že je příliš starý.

Louis van Gaal
zdroj: ČTK/PA/ autor: Adam Davy

"Musíme zlepšit stavbu kádru, protože když jsem do United přišel, měli jsme šest nebo sedm hráčů starších třiatřiceti let. Už o tom nikdo neví, protože jsou pryč. Nyní máme mnohem mladší tým, ale musíme dál omlazovat, protože potřebujeme kreativní ofenzivní hráče a rychlé hráče," řekl Van Gaal.

Ibrahimovič nedávno prohlásil, že s francouzským šampionem zřejmě neprodlouží končící smlouvu a přiznal nabídky z anglické ligy. Přestože Van Gaal švédského reprezentačního kapitána obdivuje, jeho věk by pro něj byl vážnou překážkou.

"Myslím, že je neuvěřitelné, co dělá. Paris St. Germain se rovná Zlatan, a to je fantastické. Když tohle řekne trenér jako já, který upřednostňuje tým před jednotlivci, je to pro něj velký kompliment. Nikdy nevíte, co se stane, ale je mu 34 let a já už mluvil o hráčích, které jsem nechal odejít," upozornil čtyřiašedesátiletý kouč.

Otázkou však je, zda Van Gaal bude na lavičce United i v příští sezoně, protože tým po nedělní porážce 0:3 od Tottenhamu v Premier League ztrácí čtyři body na čtvrtou pozici, která zajišťuje předkolo Ligy mistrů. Nizozemský trenér je také hodně kritizován za předváděnou hru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články