Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hušbauer, Krejčí a další. Sparta je v Tallinnu bez čtyř opor

Praha – Hned čtveřice hráčů, kteří tradičně patří do základní sestavy Sparty, neodcestovala k úterní odvetě druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Levadie Tallinn. Kvůli menším zdravotním problémům v Praze zůstali Ladislav Krejčí, Marek Matějovský, Josef Hušbauer a Costa, do Estonska neodcestoval ani náhradník Roman Bednář. "Vůbec to není komplikace, proto má kádr velkou šířku a myslím, že i kvalitu," domnívá se záložník Bořek Dočkal. "Je dobře, že dostanou šanci i jiní hráči, protože si ji zaslouží," přidal český reprezentant.

Slavící Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Je to vlastně dobře, do sestavy se alespoň dostanou hráči ze širšího kádru. Myslím, že máme dostatečnou sílu a že to zvládneme," řekl záložník Lukáš Mareček. Tomu se nyní otevřela cesta do základní sestavy Letenských, stejně jako dalším hráčům včetně Tomáše Příkryla, jenž nastoupil od začátku již v pátečním Superpoháru proti Plzni. "Máme hodně zranění a náročný program, takže se může příležitost naskytnout. Doufám, že přijde a že ji využiju a zahraju dobrý zápas," věří Přikryl.

Superpohár přinesl tři zraněné

Hušbauer s Bednářem se potýkají s lehkými zdravotními potížemi již od minulého duelu s estonským celkem. Zbylá trojice si zranění přivodila v pátečním Superpoháru proti Plzni, který Pražané ovládli jasně 3:0. V základu by tak měly proti Levadii nastoupit posily stoper Radoslav Kováč se záložníkem Michalem Breznaníkem. "Pořád se hraje o Ligu mistrů, a jestli je to 7:0 nebo 10:0, je jedno, je to další zápas a my ho budeme chtít zvládnout," burcuje Kováč, který by si měl v Tallinnu odbýt obnovenou premiéru v soutěžním zápase v dresu Sparty.

"Náš výkon by to ovlivnit nemělo, všechny hráče jsme testovali v přípravě," řekl na letišti trenér letenského celku Vítězslav Lavička. Pro Spartu by navzdory kombinované sestavě měla být odveta formalitou, protože minulý týden díky pěti gólům Davida Lafaty porazila estonského soupeře 7:0. V dalším předkole narazí český šampion na lepšího z dvojice Malmö - Ventspils.

"Vydařený vstup do sezony je povzbuzením pro všechny, ale máme za sebou jen dvě soutěžní utkání a další náročné zápasy nás teprve čekají," uvedl letenský kouč na vesnicky malebném stadionku Kadriorg, kam přišel jen jediný zástupce estonských médií. Minulý týden do Prahy dokonce nedorazil žádný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se v Tallinnu chystá na odvetu 2. předkola LM
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články