Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hubník: Věřil jsem až do konce

Berlín - Český reprezentační obránce Roman Hubník se modlil a do poslední chvíle věřil, že jeho Hertha Berlín nakonec vybojuje účast v baráži o udržení v Bundeslize. Řekl to po sobotní výhře svého klubu nad Hoffenheimem 3:1, která mu i díky porážce Kolína nad Rýnem dala naději na zachování účasti v nejvyšší německé soutěži. O ni se Hertha utká s třetím týmem z druhé ligy a český fotbalista očekává těžký dvojzápas.

Roman Hubník za Herthu BSC
zdroj: ISIFA

"Já jsem se modlil a věřil jsem do poslední minuty, že když máme tu poslední šanci, že se toho chytneme," prohlásil spokojený Hubník, který se v klíčovém duelu vyvaroval chyb z posledních zápasů a své mužstvo v defenzivě podržel.

Hertha přitom neměla osud ve vlastních rukou a v případě výhry Kolína nad Rýnem nad vicemistry z Bayernu Mnichov by se po roce vrátila do druhé ligy bez ohledu na výsledek zápasu s Hoffenheimem. Nastupovat do takového utkání nebylo podle Hubníka vůbec příjemné.

"My jsme si to ale pokazili už dřív na jaře. My jsme nehráli nikdy špatně, ale chybělo nám štěstí a jsem rád, že to štěstí se přiklonilo i k nám a že jsme tak veledůležitý zápas zvládli," poznamenal k sobotnímu střetnutí.

Úspěchu v něm Hertha podle českého zadáka podřídila vše a od základu přebudovala i přípravu. "My jsme změnili úplně všechno. Změnili jsme tréninky, změnili jsme hotel, přístup. Trénovali jsme den před zápasem tady na olympijském stadionu, poprvé vlastně před zápasem, takže všechno jsme komplet změnili a jsem rád, že nám to vyšlo," konstatoval sedmadvacetiletý rodák z Halenkova.

Jméno barážového soupeře se berlínský tým dozví dnes. "Čekají nás ještě dva těžké zápasy, ale věřím, že to zvládneme," řekl bývalý hráč Olomouce, Sparty a FK Moskva s optimismem k vyhlídkám na udržení v Bundeslize. Ta podle něj do německé metropole patří už kvůli fanouškům, kteří na Herthu nezanevřeli ani během nepovedené jarní části sezony.

"Nezvládli jsme začátek jara," podotkl Hubník k důvodům, proč modrobílí po solidním podzimu skončili až v bojích o záchranu. "Měli jsme tu smůlu, že soupeř měl jednu nebo dvě šance, dal gól a my jsme bohužel ty šance nedali. Prohrávali jsme takové zápasy, kdy jsme na podzim z takových zápasů uhráli remízu. Kdybychom uhráli tři remízy, tak bychom tu baráž uhráli v pohodě, ale ty remízy nám chyběly," dodal.

Na týmu se podle českého obránce podepsaly i výměny trenérů. "My jsme měli něco zajeté, pak přišel nový trenér, po pěti prohrách zase odešel a přišel nový trenér, takže určitě to pro ten manšaft není dobré. Myslím si, že to nás určitě poznamenalo," připomněl trenérské rošády, kdy se klub před Vánoci rozešel s koučem Markusem Babbelem, kterého krátce nahradil Michael Skibbe a sezonu nyní zachraňuje bývalý trenér řeckých mistrů Evropy Otto Rehhagel.

Vedle výsledkové mizérie Herthy v minulých týdnech Hubníka trápil také natržený vaz v kotníku, kvůli němuž několik ligových zápasů vynechal. Zranění podle něj ještě není úplně doléčené, avšak jeho případné účasti na evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině by zabránit nemělo.

"Byly tam momenty, kdy mě to zabolelo, ale věřím, že to bude den ode dne lepší a lepší. Teď jsem odehrál dva zápasy, takže nemělo by to být nějak ohroženo," uzavřel český bek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články