Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Německý tisk: Hubník je symbolem trápení Herthy

Berlín – Reprezentační obránce Roman Hubník neprožívá nejšťastnější dny. Vlastním gólem se v posledním ligovém kole podílel na prohře své Herthy Berlín, která bojuje o záchranu v německé bundeslize. Regionální deník Potsdamer Neueste Nachrichten se nebál Hubníka označit za symbol výkonů berlínského celku - hraje dobře, ale pod tlakem dělá zbytečné chyby.

Roman Hubník za Herthu BSC
zdroj: ISIFA

List vycházející v Postupimi připomněl úterní domácí porážku od Freiburgu 1:2, při níž byl podle něj reprezentační stoper "tragickou figurou". Dal sice jediný gól Berlína, současně si ale vstřelil vlastní branku a podepsal se i na vítězné trefě soupeře. V závěru zápasu se navíc zranil a bude asi deset dní mimo hru.

"Další problémy pro Berlínské mají co do činění s Romanem Hubníkem," soudí Potsdamer Neueste Nachrichten. "Čech nestojí jen za prohrou s Freiburgem. Je symbolem výkonů Berlínských, kteří toho sice spoustu dělají správně, aby nakonec stejně skončili na zadku. Nebo na noze, kterou Hubník nešťastně strčil do neškodného centru Freiburgu," poznamenal list k vlastnímu gólu českého obránce z úvodu duelu, kterým podle deníku "přišly všechny plány Herthy vniveč".

"Sedmadvacetiletý hráč přitom vyhrál nejvíc soubojů z Berlínských, kteří měli míč víc pod kontrolou, vybojovali víc soubojů jeden na jednoho a měli i víc střel na bránu. A na konci tam stáli s prázdnýma rukama," dodal Potsdamer Neueste Nachrichten.

"Tichý Čech, který se skoro nikdy nevyjadřuje na veřejnosti, je stejně jako mnoho jeho spoluhráčů slušný kluk, který pořádně hraje, když se daří, ale pod tlakem má problémy," uzavřel list své hodnocení. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články