Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hradec povede asistent Pilný s Barboríkem, radit jim bude Škorpil

Hradec Králové - Fotbalisty Hradce Králové povede dosavadní asistent Bohuslav Pilný společně se sportovním ředitelem Róbertem Barboríkem. V roli konzultanta bude hlavní skaut klubu a zkušený ligový kouč Ladislav Škorpil. Klub tímto způsobem vyřešil trenérskou otázku po nedělní rezignaci Luboše Prokopce a poté, co nevyšly námluvy s dalšími trenéry v čele s Radoslavem Látalem. Triumvirát poprvé povede Hradec v sobotním domácím utkání s Duklou Praha.

Bohuslav Pilný
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Od nedělního večera bylo osloveno několik trenérů. Nejdále se dostalo jednání s Radoslavem Látalem, které však ve včerejších pozdně odpoledních hodinách ztroskotalo," uvedl východočeský klub. Látala údajně odmítl pustit jeho současný zaměstnavatel Košice. Hradec měl prý také zájem o Zdeňka Frťalu, který s Varnsdorfem vede druhou ligu.

Hradeckého týmu se tak ujímá Pilný, bývalý ligový fotbalista Hradce Králové a Liberce, s nímž v roce 2002 slavil mistrovský titul. Poté trénoval Kolín či Převýšov v divizi, než se stal Prokopcovým asistentem v Hradci. Nyní si poprvé vyzkouší vedení týmu v první lize.

"Absolvoval jsem celé angažmá po boku Luboše Prokopce a dá se říct, že naše hráče znám. Mám jednu obrovskou výhodu. V roli asistenta jsem měl určitý nadhled, některé věci jsem možná viděl jinak než hlavní trenér a právě toho bych chtěl využít," řekl Pilný.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové má nové trenérské vedení

"Situace se takto vyvinula a já rozhodnutí vedení klubu plně respektuji. Cítím velikou odpovědnost a s celým realizačním týmem uděláme vše pro to, aby se do konce podzimu udělalo co možná nejvíce bodů a pro jaro zůstala reálná šance na záchranu," řekl Pilný, který bude mít na starosti přípravu týmu, a zastřešovat celý proces u A-týmu bude Barborík.

"Byla mi svěřena úloha připravit tým, co se týká tréninkového procesu i zápasu. Jelikož nemám profi licenci, proces musí někdo zastřešovat. Tím mužem bude Robert Barborík," konstatoval Pilný.

Pilný bude využívat i rady jednoho z nejzkušenějších současných trenérů Škorpila. Ten by měl v klubu vykonávat podobnou funkci jako například Karel Brückner u současné reprezentace. "S panem Škorpilem budu určitě mnoho věcí konzultovat, protože má mnohaleté zkušenosti a byla by hloupost toho nevyužít," řekl Pilný.

Bohuslav Pilný:

"Cíl je jednoznačný. Snažit se získat co možná nejvíce bodů, aby byla situace v tabulce s šancí na záchranu. I s tímto bodovým ziskem není rozestup mezi námi a ostatními týmy až takový. Budeme se snažit, abychom bodový zisk co nejvíce rozšířili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články