Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Horvátha mrzely zahozené šance a přísná žlutá karta

Plzeň - Podle kapitána Pavla Horvátha se v utkání Evropské ligy se Schalke ukázalo, že plzeňské mužstvo ještě není velkým týmem. V opačném případě by jinak z mnoha šancí dali více než jeden gól a neumožnili by soupeři srovnat na konečných 1:1. Přesto byl s výkonem týmu spokojený a věří, že v případě zopakování podobného výkonu je Plzeň schopná postoupit.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Plzeň si proti Schalke vytvořila minimálně pět velmi dobrých střeleckých příležitostí, ale dala jen jeden gól. To podle Horvátha rozhodlo. "V tomhle ještě nejsme velké mužstvo. Velké mužstvo by z těch šancí dalo minimálně dva góly a dovedlo by zápas do vítězného konce. My jsme bohužel šance neproměnili a za to jsme byli potrestáni hned z první velké šance soupeře," litoval plzeňský kapitán.

Jinak byl ale se hrou svého týmu spokojený. "Myslím, že jsme odvedli dobrý výkon. Škoda, 1:0 by byl lepší výsledek, ale máme před sebou dalších 90 minut. Doma jsme si dokázali, že
na Schalke máme a že v odvetě můžeme dát o gól víc a postoupit," věří Horváth.



Ten však u toho na hřišti nebude, jelikož kvůli třetí žluté kartě bude mít distanc. "To mě možná mrzí ještě více než ta remíza. Když mi rozhodčí dal kartu, byl jsem hodně naštvaný, protože jsem uhýbal nohou a ani jsem toho protihráče pořádně netrefil. Říkal jsem to i rozhodčímu, ale už to nebylo nic platné," řekl Horváth, jenž v odvetě podpoří tým z tribuny.

Pokud by Plzeň svůj čtvrteční výkon zopakovala i za týden, mohla by podle Horvátha postoupit. "Určitě nesložíme zbraně a kluci se tam pojedou poprat o postup. Schalke nemůže doma hrát na 0:0 a bude se tlačit dopředu, což by mohla být výhoda pro nás, abychom dali gól, který nás posune dál," věří plzeňský kapitán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články