Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hložek gólem nasměroval Leverkusen k výhře, Bayern přepustil Dortmundu první místo

Adam Hložek vstřelil vítězný gól při výhře Leverkusenu 2:0 nad Lipskem a pomohl vrátit Bayer na pohárovou příčku. Bayern po vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů podlehl v německé lize domácí Mohuči 1:3. Porážku obhájce titulu využila Borussia Dortmund, která přejela Frankfurt 4:0. Brémy porazily poslední Herthu 4:2, Hoffenheim prohrál s Kolínem nad Rýnem 1:3. Po třech zápasech se podařilo zvítězit Wolfsburgu, který deklasoval 5:1 sestupem ohroženou Bochum a drží se ve hře o evropské poháry. Augsburg remizoval se Stuttgartem 1:1.

Hložek otevřel skóre ve 40. minutě po rychlé a přímočaré akci. Andrich vybídl k náběhu domácího rychlíka Diabyho, který jeho přihrávku dostihl těsně před koncovou čarou, prvním dotykem poslal přízemní centr na Hložka a ten rovněž bez přípravy poslal míč za záda brankáře Blaswiche.

Ve druhém poločase měli více ze hry hosté, ale pět minut před koncem Szoboszlai podrazil domácího Frimponga ve vlastním vápně a penaltu proměnil střídající Amiri. Maďarský reprezentant navíc za zákrok dostal druhou žlutou kartu a musel hrací plochu opustit.

Úřadující vicemistr Dortmund otevřel skóre v zápase s Frankfurtem v 19. minutě, kdy Bellingham šikovnou otočkou obešel obránce a zakončil na zadní tyč Trappovy branky. O pět minut později se prosadil Malen a před přestávkou zvýšil již na 3:0 hlavičkou Hummels.

V druhém poločase pojistil výhru Dortmundu svým druhým gólem Malen, opět po přihrávce Adayemiho. Borussia vyhrála devět domácích zápasů v řadě v jedné sezoně poprvé ve své historii, Frankfurt čeká na ligovou výhru již od února.

Bayernu s bývalým trenérem Mohuče Thomasem Tuchelem na lavičce rozhodčí nejprve neuznali trefu Maného kvůli ofsajdu, ale v 29. minutě už se senegalský útočník prosadil hlavou regulérně a dal sedmý gól v sezoně.

V 65. minutě vyrovnal Ajorque. Francouzský útočník, který během zimní přestávky přestoupil do Mohuče ze Štrasburku, skóroval ve čtvrtém zápase za sebou a pošesté v ročníku. O osm minut později dokonal obrat Barreira a výhru šestého celku neúplné tabulky potvrdil o chvíli později Martín.

Brémy zvítězily v Bundeslize poprvé od února, prvním hattrickem v kariéře sestřelil Herthu Ducksch. Tři góly dal do 51. minuty, po hodině hry na něj navázal Weiser po chybě brankáře. Pavlenku v závěru zápasu překonali Ngankam a z penalty Lukebakio.

Kolín nad Rýnem na hřišti Hoffenheimu potvrdil rostoucí formu. Do přestávky skórovali Kainze a Selke a v nastavení druhé půle zpečetil výhru Thielmann. Snížit ještě stihl z pokutového kopu Dolberg. Kadeřábek odehrál celý zápas, jeho tým má na 14. místě náskok čtyř bodů na barážovou pozici, Kolín se soupeři vzdálil na šest bodů.

Wolfsburg se udržel v dvoubodovém závěsu za Mohučí. Proti patnácté Bochumi se v prvním poločase prosadili Svanberg, Kamiňski a Wimmer. Švédský záložník Svanberg přidal gól i ve druhém poločase, po snížení Broschinského ještě Waldschmmidt skóroval z dorážky po neúspěšné Windově penaltě.

Třicetiletý Koubek nastoupil ve druhém kole po sobě a celkově pošesté v bundesligové sezoně, minule nezabránil prohře 2:3 v Lipsku. Jeho tým poslal do vedení proti Stuttgartu v osmé minutě Beljo. Koubek směřoval k prvnímu čistému kontu v ročníku, jenže v 78. minutě ho nadvakrát překonal Endo.

Freiburg doma deklasoval předposlední Schalke s Alexem Králem 4:0 a posunul se před Lipsko na pozice pro účast v Lize mistrů. Dvakrát se trefil Gregoritsch, po jedné trefě přidali Höler a Ginter. Král za hosty z Gelsenkirchenu odehrál celý zápas.

Union Berlín vyhrál na hřišti desátého Mönchengladbachu 1:0 po gólu Beckera. Tým z metropole zabodoval naplno po dvou zápasech a na třetím místě tabulky ztrácí na nového lídra Dortmund pět bodů.

Výsledky 29. kola německé fotbalové ligy

Bochum – Wolfsburg 1:5 (69. Broschinski - 10. a 56. Svanberg, 21. Kaminski, 33. Wimmer, 77. Waldschmidt), Hertha Berlín – Brémy 2:4 (68. Ngankam, 79. Lukebakio - 6., 27. a 51. Ducksch, 63. Weisner), Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 1:3 (90.+4 Dolberg - 18. Kainz, 39. Selke, 90.+2 Thielmann), Mohuč – Bayern Mnichov 3:1 (65. Ajorque, 73. Barreiro, 79. Martín - 29. Mané), Augsburg – Stuttgart 1:1 (8. Beljo - 78. Endo), Freiburg - Schalke 4:0 (8. a 35. Gregoritsch, 53. Höler, 82. Ginter), Leverkusen - Lipsko 2:0 (40. Hložek, 86. Amiri z pen.), Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0 (24. a 66. Malen, 19. Bellingham, 41. Hummels), Mönchengladbach - Union Berlín 0:1 (61. Becker).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články