Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hložek: Nominace přišla pro mě ve správný čas, překonání rekordu beru jako motivaci

Premiérovou pozvánku do národního A-týmu na zápasy Ligy národů na Slovensku a se Skotskem bere Adam Hložek jako splněný sen a dodatečný dárek k nedávným 18. narozeninám. Sparťanského útočníka před nadcházejícími duely motivuje i možnost stát se nejmladším hráčem v historii samostatné reprezentace.

Adam Hložek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Určitě je to krásné tady být. Je to takový splněný sen, vidět tady hráče, na které jsem se ještě před dvěma lety díval v televizi. Určitě je to takový dodatečný dárek k narozeninám," řekl Hložek na pondělním srazu týmu v Praze.

Sparťanský ofenzivní univerzál patří k největším talentům českého fotbalu a o jeho nominaci do reprezentačního "áčka" se už delší dobu mluvilo.

"Myslím, že to určitě přišlo ve správný čas, nebo doufám v to. Teď jsme se se Spartou zvedli, myslím, že výkony nás všech stouply. Doufám, že si to přenesu do reprezentace," uvedl Hložek, který dosáhl plnoletosti na konci července.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se sešla v Praze, Hložkovi se splnil sen

Pokud v pátek na Slovensku nebo v pondělí proti Skotsku zasáhne do hry, stane se nejmladším reprezentantem v historii. Dosavadní rekord drží Jan Polák, který naskočil v 18 letech, jednom měsíci a 14 dnech.

"Musím říct, že jsem na tenhle milník koukal a určitě je to krásné. Je to určitě motivace," poznamenal Hložek.

V aktuálním výběru je jedním ze tří sparťanů vedle navrátilce a kapitána Bořka Dočkala a stopera Ondřeje Čelůstky. Oba dva mu na prvním srazu pomáhají.

"S klukama jsme se o tom bavili. S Ondrou Čelůstkou jsem přijel na sraz, ze začátku mi pomáhal. Ale myslím, že to bude všechno v pohodě," konstatoval Hložek.

V týmu je zároveň i osm hráčů ze Slavie, hlavního rivala Sparty. "Já myslím, že na reprezentační úrovni se nějaká rivalita mezi Spartou a Slavií neřeší. Jsme tady všichni s jedním cílem," podotkl s úsměvem Hložek.

Ve Spartě, která vyhrála obě dvě dosavadní prvoligová kola v sezoně, začal nastupovat v útoku místo z křídla.

"Od začátku, co jsem začínal s fotbalem, jsem hrál v útoku na hrotu. Myslím, že jsem se tam cítil nejlíp. Takže ano, cítím se tam nejlíp," řekl Hložek.

Před odjezdem na sraz se hecoval se sparťanským spoluhráčem Lukášem Štetinou, který nechybí v nominaci pátečního soupeře Slovenska.

"S Lukášem jsme se popichovali. Říkal, že kdybych náhodou nastoupil, bude to hrát od podlahy, nebude mě šetřit. Já jsem raději mlčel," dodal Hložek se smíchem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články