Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hiddink se stal trenérem Machačkaly

Moskva – Uznávaný holandský trenér Guus Hiddink, který v posledních letech vedl tureckou a ruskou reprezentaci i londýnskou Chelsea, podepsal osmnáctiměsíční smlouvu s ruským klubem Anži Machačkala, informuje o tom britský list Daily Telegraph. Podle agentury AFP by si měl Hiddink ročně přijít na deset milionů eur (cca 250 milionů korun), což by z Holanďana patrně dělalo nejlépe placeného trenéra světa. 

Guus Hiddink
zdroj: EPA autor: TOLGA BOZOGLU

Ruský klub Anži Machačkala, který sídlí v hlavním městě Dagestánu, koupil před necelými dvěma lety miliardář a dagestánský patriot Sulejman Kerimov. Do týmu již přivedl hvězdy Roberta Carlose a Samueala Eto'o, jehož podle neoficiálních informací učinil nejlépe placeným fotbalistou planety. S nimi v týmu působí i bývalí sparťanští útočníci Jan Holenda a Alexandr Prudnikov.

Ruský klub, který v této sezoně mění trenéra již potřetí, prý usiloval o Fabia Capella, jenž nedávno rezignoval na post kouče anglického národního týmu. Angažování Hiddinka zároveň znamená konec spekulacím, zda Holanďan nenahradí Villase-Boase na lavičce Chelsea.

Anži se momentálně nachází na sedmém místě tabulky. Letošní ročník ruské ligy má tři části, jelikož soutěž přechází na systém podzim-jaro a pokračuje tak netradičně i po zimní přestávce. Tým Anži oficiálně sídlí v Machačkale, Dagestán ovšem podle AFP sužuje vysoká kriminalita a rostoucí islámský radikalismus, a hráči tak bydlí a trénují v Moskvě. Na domácí zápasy pak létají do dva tisíce kilometrů vzdálené Machačkaly.

Zdroj
Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články