Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Machačkala si malé cíle neklade, láká Van Persieho a Anelku

Moskva - Bohatý ruský fotbalový klub Anži Machačkala chce získat z Arsenalu útočníka Robina van Persieho a Nicolase Anelku z Chelsea. Podle trenéra Roberta Carlose je na seznamu vyhlédnutých posil také brazilský talent Neymar ze Santosu. "Chceme tady vybudovat klub stejného kalibru, jako je Real Madrid nebo Barcelona," řekl v rozhovoru pro francouzskou televizi Carlos.

Robin van Persie
zdroj: ISIFA/EPA

"Anelka není jediný hráč, o kterém přemýšlíme. Je tady Nene z Paris St. Germain, Van Persie z Arsenalu. A mluvil jsem i s Neymarem," přidal. "Jestli bude přestupní částka pro Real, Barcelonu nebo Manchester United moc vysoká, my ji zaplatíme. Sulejman Kerimov může zaplatit, kolik chce," uvedl.

Osmatřicetiletý brazilský obránce Carlos se začátkem roku stal první velkou posilou dagestánského klubu, kde působí i český útočník Jan Holenda. Po nedávném odvolání Gadžiho Gadžijeva se Carlos posunul z role hrajícího asistenta do role hlavního trenéra.

Kromě Carlose bohatý majitel klubu Kerimov přivedl z Interu Milán za 27 milionů eur Samuela Eto'a a rád by mimo jiné získal Stevena Gerrarda, Franka Lamparda a Roberta Pirése. Jako trenéra by pak chtěl angažovat Fabia Capella, Guuse Hiddinka nebo Luize Felipeho Scolariho.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články