Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hapal nepovede slovenský tým proti Izraeli, má koronavirus

Slovenská fotbalová reprezentace řeší stejný problém jako ta česká. Hlavní trenér Pavel Hapal měl totiž pozitivní test na koronavirus a nepovede tým v utkání Ligy národů proti Izraeli. Mužstvo dočasně přebírá asistent Oto Brunegraf.

Pavel Hapal
zdroj: ČTK/AP autor: Darko Vojinovič

Slovenští fotbalisté se tedy ocitli ve stejné situaci jako jejich soupeři ve skupině Ligy národů Češi, které po pozitivním testu hlavního kouče Jaroslava Šilhavého bude mít ve středu proti Skotsku na starosti asistent Jiří Chytrý.

Hapal byl pozitivně testován na koronavirus několik hodin po návratu z nedělního duelu Ligy národů v Glasgow, kde Slováci podlehli Skotsku 0:1. Covid-19 má také mluvčí Slovenského fotbalového svazu (SFZ) Monika Jurigová a další čtyři členové realizačního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Skotsko – Slovensko

"Všichni nakažení byli podle protokolu UEFA Return to play izolováni a v úterý ráno opustili hotel, v němž je během říjnového svazu ubytováno slovenské národní mužstvo, a nastoupili do povinné desetidenní karantény. Stejně jako předcházející tři pozitivně testovaní ani oni nemají žádné příznaky a cítí se dobře," uvedl SFZ.

Během aktuálního srazu už byli minulý týden na koronavirus pozitivně testováni stoper Milan Škriniar z Interu Milán, záložník Jaroslav Mihalík z Lechie Gdaňsk a jeden člen realizačního týmu. Slováci mají po třech zápasech v Lize národů na kontě jen bod a ve čtyřčlenné skupině s Českem, Izraelem a Skotskem jsou poslední. Bojují tak o udržení v Lize národů B. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články