Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Haaland hattrickem řídil vítězství Manchestru City nad West Hamem

Erling Haaland třemi góly zhatil v utkání třetího kola Premier League šance West Hamu na vítězství. Řídil tak výhru Manchestru City 3:1 a přidal druhý hattrick za sebou. Za West nastoupili Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. Arsenal remizoval v zápase s Brightonem 1:1 a oba týmy poprvé v sezoně ztratily body.

Erling Haaland
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Haaland otevřel skóre v desáté minutě po chybě v domácí rozehrávce, o chvíli později si ale na druhé straně srazil Bowenův centr do vlastní sítě Dias. Haaland rozhodl po půlhodině nekompromisní ranou pod břevno a v závěru s přehledem zakončil brejk.

Norský kanonýr navázal na kanonádu z minulého kola proti Ipswichi a napodobil výkon útočníka Bradfordu Paula Jewella ze sezony 1994/95, jenž dal rovněž dva hattricky v úvodních třech zápasech sezony Premier League. Celkem má Haaland na kontě sedm branek.

Citizens jsou zatím jediným týmem s plným počtem bodů. Vyrovnat je může už jen Liverpool, pokud zvládne nedělní šlágr na hřišti Manchesteru United. West Ham prohrál doma i druhý zápas ligové sezony a má tři body.

Arsenal vedl od 38. minuty po gólovém lobu Havertze. Krátce po změně stran ale Rice posunul Veltmanovi míč při rozehrávce přímého kopu, za zdržování dostal druhou žlutou kartu a jeho tým hrál takřka celý druhý poločas v oslabení. Anglický reprezentant byl ve 245. ligovém utkání vyloučen poprvé.

Přesilovku zužitkoval v 58. minutě z dorážky Joao Pedro. Kanonýři inkasovali poprvé v sezoně a nenavázali na dvě vítězství s Brightonem z minulého ročníku.

Nevídaný obrat se podařil Bournemouthu na hřišti Evertonu. Hosté ještě v 87. minutě prohrávali 0:2, pak ale snížil Semenyo a v nastavení hlavou udeřili Cook se Sinisterrou. Karamelky tak zůstávají bez bodu, Bournemouth naopak po dvou remízách poprvé vyhrál.

Tři porážky má na kontě i nováček Southampton, o jehož prohře 1:3 na hřišti Brentfordu rozhodly především dva góly Mbeuma. Londýnský celek zvládl i druhé domácí utkání v sezoně. Další nováček Ipswich poprvé bodoval díky domácí remíze 1:1 s Fulhamem.

Anglická fotbalová liga – 3. kolo:

Arsenal  Brighton 1:1 (38. Havertz  58. Joao Pedro), Brentford  Southampton 3:1 (43. a 65. Mbeumo, 69. Wissa  90.+5 Sugawara), Everton  Bournemouth 2:3 (50. Keane, 57. Calvert-Lewin  87. Semenyo, 90.+2 Cook, 90.+6 Sinisterra), Ipswich  Fulham 1:1 (15. Delap  32. Traoré), Leicester  Aston Villa 1:2 (73. Buonanotte  28. Onana, 64. Durán), Nottingham  Wolverhampton 1:1 (10. Wood  12. Bellegarde).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články