Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Guardiola je důležitější než já, říká Messi

Barcelona - Trenér fotbalistů Barcelony Pep Guardiola se stále nevyjádřil, zda se španělským klubem prodlouží smlouvu, která mu končí po této sezoně. Největší hvězda Katalánců Lionel Messi si myslí, že úspěšný kouč je pro tým důležitější než on.

Guardiola od svého nástupu na lavičku Barcelony v roce 2008, kdy nahradil Nizozemce Franka Rijkaarda, získal třináct trofejí. Ohledně své budoucností však jednačtyřicetiletý bývalý záložník zatím zarytě mlčí. Messi, kterému po nedělním ligovém zápase se Santanderem chybí pouze pět zásahů na historicky nejlepšího střelce Barcelony Césara (235), doufá, že Guardiola podepíše nový kontrakt.

"Chceme, aby pokračoval pro dobro všech - v první řadě nás a pak také klubu. Barcelona pod ním odehrála výborné čtyři roky a podle mého názoru je pro ni důležitější než já," prohlásil čtyřiadvacetiletý Argentinec během dnešní charitativní akce. Nejlepší hráč světa za poslední tři roky uvedl, že Guardiola ani svým svěřencům doposud nenaznačil, jak se rozhodne. "Jsme na tom stejně jako vy. Čekáme na jeho vyjádření, jestli zůstane, či ne," řekl Messi.

Podle něj by sice Barcelona fungovala i bez současného kouče, ale její fotbalisté by mohli mít problémy. "Klub bude pokračovat a my s ním, ale bez Guardioly by bylo všechno jiné. Bylo by velmi složité najít trenéra, který by dokázal to co on. Hrajeme dobře díky tomu, jak nás připravuje na tréninku a jaké instrukce nám dává v zápasech," uvedl rodák z Rosaria.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články