Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Gólová mašina Haaland? Je to mix Lewandowského a Aubameyanga, poklonil se Subotič

Fenomenální start dortmundského angažmá prodloužil Erling Braut Haaland o další utkání. V sobotu skóroval dvakrát do sítě Unionu Berlín při vítězství 5:0 a na kontě má po třech bundesligových zápasech už sedm branek. Podle srbského obránce Unionu Nevena Subotiče je devatenáctiletý Nor kombinací Roberta Lewandowského a Pierre-Emericka Aubameyanga.

Erling Braut Haaland z Dortmundu se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

"Je to mix tvrdé práce a kvalitních spoluhráčů - jsou strašně dobří, čímž mi to usnadňují. V Dortmundu si to užívám, dám gólů ještě víc. Ani mě nenapadlo, že jich bude tolik," uvedl Haaland, za kterého Borussia zaplatila 20 milionů eur (504 milionů korun).

"Lepší start si nelze představit. Jeho práce je střílení branek. Vyzařuje to z každého pohybu. Je mu teprve devatenáct - s nikým ho nesrovnáváme, protože to nedává smysl. Nechte ho hrát fotbal a bude dávat góly," uvedl sportovní ředitel vestfálského celku Michael Zorc.

Se srovnáním nicméně přišel někdejší hráč Borussie a nyní stoper Unionu Subotič. "Připomíná mi Lewandowského. Na trefu mu stačí jen poloviční šance, což proti nám dokázal. Dovede skórovat v obtížných situacích. Je to mix Lewandowského a Aubameyanga. To je pro něj obrovský kompliment," řekl jednatřicetiletý Srb.

V dresu BVB se kromě Haalanda daří stejně starému Jadonu Sanchovi. Anglický reprezentant vsítil proti Unionu 25. branku v německé lize, což dosud žádný teenager nedokázal. "Naši náctiletí hráči jsou neuvěřitelní. Viděl jsem statistiky. To, co se povedlo Jadonovi, je fantastické. Možná se to povede i Erlingovi," zakončil Zorc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články