Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Gólman Liverpoolu Jaroš: Kdyby se zrušila sezona, byla by to tragédie

K zisku titulu chybí málo, ale stále není nic jasného. Liverpool musí získat jen šest bodů. Dohraje se Premier League? Brankář Vítězslav Jaroš je velkým optimistou. Kdyby ale jeho tým, kde chytá v juniorce do 23 let, přece jenom na vysněnou trofej nakonec nedosáhl, byla by to sportovní tragédie.

Fanoušci Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Phil Noble

"Zbývá dohrát devět zápasů a Liverpool potřebuje k titulu šest bodů, takže dvě výhry. Podle mě by normálně na sto procent vyhráli, takže kdyby se zrušila sezona, byla by to tragédie," řekl osmnáctiletý gólman.

Je ale optimista i díky tomu, že v Anglii touží ročník dokončit skoro všichni. "Ze začátku tady možná trošku byly obavy, jak se všechno protahovalo a některé země rušily svoje ligy. Ale je plán, že se Premier League dohraje, chtějí to i ministři. Takže teď se spíš všichni chystají, aby byli připraveni, až se začne trénovat a hrát," uvedl Jaroš.

Stopka v nepravou chvíli

Zastavení soutěží na ostrovech ho mrzelo o to víc, že se vracel do tempa a formy po komplikovaném zranění lokte. To ho připravilo o většinu sezony a za rezervu Liverpoolu před koronavirovou pauzou stihl odchytat jen dvě soutěžní utkání.

"Nějakých sedm měsíců jsem byl mimo, další měsíc jsem čekal na první zápas. Zrovna když jsem se do toho začal dostávat, přišel koronavirus, takže moc jsem toho nenahrál," povzdechl si Jaroš, který do Liverpoolu přišel v roce 2017 z pražské Slavie. "Chytil jsem na tréninku střelu zblízka a prohnul se mi loket. Tím, jak se natáhly vazy, utrhly kousek kosti. Musel jsem na operaci, a proto to tak dlouho trvalo," vysvětlil talentovaný brankář.

Zranění si přivodil krátce poté, co loni v červenci debutoval za první tým v přípravě proti Tranmere (6:0). Přišel také o letní turné v USA, kam by jinak s Kloppovým výběrem odjel. "Bylo to hrozné, těšil jsem se. Ale to je fotbal," podotkl Jaroš.

Skromný nejlepší brankář na světě

S "áčkem" Liverpoolu už absolvoval několik desítek tréninků, takže není vyjukaný jako na začátku. Brankářskou jedničku Alissona Beckera považuje za velký vzor. "Určitě je to sympaťák, takový rodinný typ. Je klidný a skromný, na nic si nehraje, i když je nejlepší na světě," ocenil rodák z Příbrami brazilského reprezentanta.

Dojem na něj udělaly i další hvězdy úřadujícího vítěze Ligy mistrů - útočníci Muhammad Salah a Sadio Mané i kouč Klopp. "Hráči jsou to určitě skvělí, stejně jako lidé. Tím, že pochází z, dá se říct, chudších zemí, dokážou si víc vážit toho, co mají teď," konstatoval Jaroš. "Trenér Klopp je také skvělý člověk a velká osobnost, každý ho tady respektuje," doplnil vítěz FA Youth Cupu ze sezony 2018/19.

Zatím netuší, kdy se vrátí k tréninkům na hřišti. Doma stále pracuje na individuálních plánech. "Fotbal mi chybí hodně, protahuje se to. Bude těžké se dostat zase do fotbalových věcí s míčem a tak. Ale myslím, že každý se vrátí fyzicky připravený na sto procent," řekl Jaroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články