Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

GLOSA: Dukla je teď nejspíš neprodejná a rozhodčí Pechanec slepý

Prodat Duklu chtěl miliardář Petr Paukner už před touto sezonou. Neprodal. A myslím si, že prodat ji teď bude daleko obtížnější. "Ti kluci na to nemají," řekla mi nedávno legenda dejvického týmu Ladislav Vízek a měl pravdu. Malé pražské derby se Spartou, které Dukla na úvod sedmého ligového kola prohrála 0:2, to jen potvrdilo.

Rozhodčí Ondřej Pechanec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Kouč vítězů Zdeněk Ščasný sice po zápase, v němž jeho tým podal jeden z nejslabších výkonů v sezoně, snad proto řekl, že to bylo těžké, protože "Dukla nemá co ztratit a hraje beze strachu". Tak si myslím, jestli nebyl na jiném zápase.

Ten tým, kterým prošly legendy tuzemského fotbalu včele s Josefem Masopustem, dej mu pánbůh fotbalové nebe, působí, jako by právě postoupil z ČFL. Hráči si nevěří, nezpracují pořádně míč, při běhu jej neudrží u nohy, bojí se něco vymyslet, u všeho jsou pozdě.

Když se Holík v nastaveném čase uvolnil ve vápně Sparty a ve stoprocentní šanci mohl snížit na 1:2... dal si míč daleko od nohy. A tak Dukla nevystřelila ani jednou na brankáře Nitu. A to se pak špatně dávají góly.

Prvně Dukla inkasovala po nedorozumění v obraně, která nechala proběhnout mezi přihlížejícími stopery z jedné strany míč a z druhé Tetteha, jenž se úspěšně začíná učit dávat góly. Druhý zásah připravili Spartě Tetour, který ve zmatku ve vápně Dukly špatným odkopem nabídl šanci Kangovi a ten ji s radostí přijal. Sečteno: dva góly, téměř vlastní.

Pro Duklu, která zatím bez bodu a zaslouženě vězí na chvostu tabulky, je to další zmar. A v klubu, jehož jméno před lety strašilo v Evropě soupeře, mohou doufat, že Paukner vyslyší Vízkovo přání: "Snad panu Pauknerovi nedojde trpělivost." A že trenér Pavel Drsek během reprezentační přestávky nějakým zázrakem dokáže dostat z hlavy svých hráčů strach hrát fotbal. Ona za stavu 0:0 se ale bála hrát i Sparta a když vedla, taky nic moc.

Ale přece jen bylo na tomhle zápase něco, co mě opravdu zaujalo. Když vidím v televizi z jasného pohledu, že Martin Frýdek v pokutovém území Sparty rozpaží a zahraje rukou. Já to vidím zpomaleně a zcela jasně, jen je pravda, že nemám k dispozici tolik kamer a pohledů jako videorozhodčí.

Ale tady, ruku na srdce, jsem měl spíš pocit, že tu správnou kameru nemá on. Sudí Ondřej Pechanec si vše prohlédl na videu a penaltu neodpískal. Asi den před tím pískal házenou a tam by bylo vše košer. Těžko říci. I Drsek jasně řekl: "Neodpískali nám penaltu." Já jen dodám, za co už by se měla pískat?

Jen tak na okraj jsem si vygoogloval rozhodčího Pechance a první, co mi vyjelo, byla zpráva z loňského dubna s titulkem: "Pechanec chyboval v první i druhé lize. Nezapíská si pět zápasů". A hned mě napadlo, že bych nebyl proti, kdyby si dal repete.

Protože když s pomocí videa neodpíská jasnou ruku v nepřirozené poloze, od těla, v cestě míči, tak si říkám: "Slepému holt barvy nevysvětlíš."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články