Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Sparta získala povinnou výhru, Duklu ale zlomila až v závěru

Sparta se po dvou remízách vrátila na vítěznou vlnu, když v předehrávce 7. kola porazila doma poslední Duklu 2:0. Rozhodující branku nepříliš pohledného utkání vstřelil v nastaveném čase první půle Tetteh, pojistku přidal v 83. minutě Kanga. Hosté nepodali špatný výkon, přesto i v sedmém soutěžním utkání sezony odešli poraženi. Na Letné navíc ani na devátý pokus v samostatné české lize nedokázali skórovat, když za celý zápas ani jednou nevystřelili na branku.

Radost fotbalistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Spartě se v první půli proti nejhoršímu celku tabulky příliš nedařilo. Letenští sice podle očekávání častěji drželi míč, ale hosté k nim rychle přistupovali a nepouštěli je do šancí.

Zajímavé situace byly k vidění až těsně před pauzou. Ve 43. minutě se nejprve sudí Pechanec radil s videorozhodčím, zda po Miloševičově centru nezahrál domácí Frýdek ve vápně rukou, ale penalta se nepískala.

Na začátku tříminutového nastavení první půle se Stanciu zbavil kličkou protihráče, ale z úhlu přestřelil. O minutu později už Letenští vedli.

Hostující Preisler při odkopu trefil Chipcia, od něhož se odrazil míč před branku a volný Tetteh jej dorazil do sítě. Ghanský útočník si připsal druhý soutěžní gól za Spartu.

"Každý gól v sobě nese prvek štěstí, nikdo nedává jenom perfektní branky. Takže teď jsem měl trochu toho štěstí já, vedlo to ke gólu a jsem spokojený. Jsem šťastný, že jsem znovu skóroval a pomohl k vítězství," řekl Tetteh.

Hned po změně stran vypálil nad Kanga. Sparta v minulých dvou zápasech ztratila v závěru výhru, teď se ale o tři body příliš strachovat nemusela. Dukla ani za nepříznivého stavu nijak neotevřela hru a v útoku prakticky nehrozila.

V 81. minutě Stanciu zpoza těsně minul, za minutu už ale domácí přidali druhou trefu. Kanga ze strany napálil míč přímo do horního roku branky a připsal si čtvrtý gól v ligové sezoně.

Gabonský záložník oslavil trefu svléknutím dresu a spolu s hostujícím Tetourem si jako první v ročníku kvůli čtyřem žlutým kartám jedno kolo nezahrají.

Poté z přímého kopu mířil těsně vedle Stanciu a střídající Vukadinovič z ostrého úhlu Radu nepropálil. Na druhé straně už v nastavení Dukla potvrdila, proč má se čtyřmi góly nejhorší útok ligy. Holík na malém vápně velkou šanci prováhal a pořádně nevystřelil.

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 (1:0)

Branky: 45.+1 Tetteh, 82. Kanga. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Kanga - Hanousek, Tetour, Brandner, Chlumecký, Podaný. Diváci: 9824.

Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Vatajelu - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič (70. Vácha) - Šural (78. Pulkrab), Tetteh (57. Vukadinovič). Trenér: Ščasný.

Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Chlumecký, Preisler - Tetour, Hanousek - Douděra (66. Holík), Bilovský (84. Djuranovič), Brandner (75. Podaný) - Schranz. Trenér: Drsek.

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Věděli jsme, že zápas bude strašně těžký. První poločas nebyl moc povedený, zachránilo to jen to, že jsme dali na konci branku, která nám pomohla. Druhá půle už začala být podle našich představ, i ta střídání tentokrát úroveň utkání zvedla. Jsem rád, že jsme to před pauzou zvládli."

Pavel Drsek (trenér Dukly): "Zápas se mi hodnotí těžce, protože si myslím, že naši hráči tam nechali všechno. Bohužel jsme dostali opět z ničeho gól. Na co se musíme daleko víc zaměřit, je útočné vápno. Tam musíme být daleko důraznější. Neměli jsme ani jednu střelu na bránu, i když situace, kdy můžeme zakončit, tam byly. Je to složité, když sedmkrát prohrajete. Ale já vidím, jak chce tým pracovat. Věřím tomu, že se to zlomí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články