Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Girona smetla Barcelonu a je v čele La Ligy

Překvapení letošní sezony Girona zvítězila v katalánském derby 4:2 na hřišti Barcelony a dostala se do čela tabulky o dva body před Real Madrid. Na třetí místo o skóre před Barcelonu se posunulo Atlético Madrid, které doma zdolalo 2:1 Almeríi. Utkání Granada  Bilbao zůstalo nedohrané kvůli úmrtí fanouška na stadionu.

Radost hráčů Girony
zdroj: ČTK / AP / Joan Monfort

Girona se ujala vedení ve 12. minutě po ukrajinské spolupráci přihrávajícího Cygankova a zakončujícího Dovbyka, který skóroval poosmé v ligové sezoně. Na stejné číslo se dostal o sedm minut později i domácí kanonýr Lewandowski. Polský útočník se prosadil hlavou po rohovém kopu a z gólu se radoval po třech soutěžních utkáních.

Krátce před pauzou ale vrátil Gironě vedení střelou na přední tyč Guttiérez a třetí zásah přidal v 80. minutě po chybě obrany střídající Valery. V nastavení ještě snížil Gündogan, poslední slovo ale měl další střídající hráč Stuani.

Překvapivý lídr La Ligy zdolal Barcelonu v rámci nejvyšší soutěže poprvé. Svěřenci kouče Xaviho prohráli v lize doma podruhé v sezoně, na konci října nestačili v El Clásicu na Real.

Právě Barceloně podlehlo Atlético v minulém kole, tentokrát ale svěřenci kouče Simeoneho potvrdili stoprocentní bilanci na domácí půdě, kde zvládli i osmý ligový zápas v sezoně. Bez ztráty bodu jsou doma v elitních pěti evropských ligách už pouze anglické týmy Aston Villa a Liverpool.

Atlético rozhodlo slepenými góly v 17. a 22. minutě, prosadili se Morata s Correou. Po změně stran pouze snížil Baptistao. Almería se ani v 16. kole nedočkala premiérového vítězství a s pouhými čtyřmi body zůstává poslední.

Zápas v Granadě byl přerušen v 15. minutě za stavu 1:0 pro Bilbao poté, co brankář hostů Simón na naléhání domácích fanoušků běžel upozornit rozhodčího na kolaps jednoho z diváků v hledišti. Podle agentury AP ho postihla zřejmě srdeční zástava. Doktorům se nepodařilo diváka zachránit a týmy se kvůli tragédii rozhodly v duelu nepokračovat.

Španělská fotbalová liga – 16. kolo:

Atlético Madrid – Almería 2:1 (17. Morata, 22. Correa – 62. Baptistao), Cádiz - Pamplona 1:1, Granada  Bilbao nedohráno za stavu 0:1, FC Barcelona  Girona 2:4 (19. Lewandowski, 90.+1 Gündogan  12. Dovbyk, 41. Gutiérrez, 80. Valery, 90.+5 Stuani),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články